Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlce Milli Eðitim Mudurluðu iþbirliði ile bu yýl 12. duzenlenen bilgi yarýþmalarýnýn finalinde Ozel Ada Ortaokulu ve Adile Altýnbaþ Ortaokulu birinciliði paylaþýrken Ozel Afitap Ortaokulu ucuncu ve Ýslim Marufoðlu Ortaokulu ise dorduncu oldu.
Yarýþma sonucunda birinciliði paylaþan Ozel Ada Ortaokulu 'nun 4 oðrencisine ve Adile Altýnbaþ Ortaokulu'nun 4 oðrencisine tam altýn ucuncu olan Ozel Afitap Ortaokulu 4 oðrencisine ceyrek altýn, dorduncu olan Ýslim Marufoðlu Ortaokulunun 4 oðrencisine ceyrek altýn hediye edildi. Ayrýca yarýþmacý okullarýn mudurlerine de birer plaket takdim edildi.
Torende ayrýca Odamýzýn Canakkale Zaferi ve Gaziantep savunmasý icin hazýrladýðýmýz programda sesiyle ve þiirleriyle bizlere duygu seli yaþatan Huseyin Yalcýn CAPAN Anadolu Lisesi oðrencisi Menekþe BEYAZ'a Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet OZYURT tarafýndan Teþekkur Belgesi ve hediye takdim edildi.
Gercekleþen yarýþma sonunda bir acýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet OZYURT þu ifadelere yer verdi.
Yarýþmalar toplumsal baþarýnýn elbette ki vazgecilmezleridir. Ama bizim bu yarýþmayý gercekleþtirmemizdeki amacýmýz, oðrencilerimize bilgi beceriyi oðretmenin yaný sýra onlarý motive etmek, oðrencilerimize yarýþma kulturunu kazandýrmak, takým calýþmasý becerilerini geliþtirmek, hýzlý ve doðru karar verebilmelerini saðlamaktýr. Dunyada hicbir þey rastlantý olamadýðý gibi, baþarý da rastlantý deðildir. Ýyi bir eðitim, iyi bir donaným ve guzel bir ahlak uzerine inþa edilen hayatlar her yaþta guzeldir. Amerikalý unlu yazar Ben SWEETLAND'ýn dediði gibi "Baþarý, bir yolculuktur, bir varýþ noktasý deðil." dir.Bizler, Milli mucadelenin doðduðu Canakkale Zaferi'ni, Gaziantep savunmasý ile kahramanlýk destaný yazan bir milletin torunlarýyýz. Bu vesileyle aziz þehit ve gazilerimizi minnet ve þukranla anýyorum. Her zaman þehitlerimize layýk birer evlat olmak ve ekonomik kalkýnmayý saðlamak amacýyla eðitim kalitesini arttýrmalý, matematikte ve fende dunya sýralamasýnda daha iyi yerlerde olmalýyýz. Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk; "Bir milleti hur, baðýmsýz, þanlý, yuksek bir toplum olarak yaþatan da, koleliðe, yoksulluða duþuren de eðitimdir". sozleri ile eðitimin onemli olduðunu belirtmiþtir.Nizip Ticaret Odasý olarak hedeflerimiz arasýnda oncelikle cocuklarýmýzýn iyi bir eðitim almasý vardýr. Bu nedenle 12 yýldýr Nizip Ticaret Odasý olarak ilcemizdeki okullar arasýnda bilgi yarýþmasýna ve munazaralar gibi organizasyonlara destek olmaktayýz.Þunu da belirtmek isterim ki, bu yarýþmada dereceye giremeyen okullarýmýz da uzulmesinler. Bu maratonda gelecek yýllarda dereceye girdiklerini ve bayraðý devralarak odul aldýklarýný hep birlikte yine Odamýzda gormeyi diliyoruz.Bu yarýþmanýn gercekleþtirilmesinde emeði gecen tum okullarýmýza, oðrencilerimizin ailelerine, Deðerli Milli Eðitim Oðretmenlerimize, Calýþanlarýna ve oðrenci arkadaþlarýmýza teþekkur eder, baþarýlarýnýn devamýný dilerim. Sevgili Oðrenciler; Surekli calýþarak hedeflerinize, hayallerinize koþun diyor, sevgi ve saygýlarýmý sunuyorum. þeklinde konuþtu.
Yapýlan Torene, Nizip Kaymakamý Harun SARIFAKIOÐULLARI, Milli Eðitim Þube Muduru Yahya Kemal KARAOÐLAN, Telekom Muduru Cem GULER, Sosyal Hizmet Merkezi Muduru Halil ÞAHÝN, NTO Meclis Baþkaný Mustafa DOKTOROÐLU, Yonetim Kurulu Bþk.Yrd. Mahmut POLAT, Yonetim Kurulu Uyeleri M.Seyit CEKER ve M.Ali KARABACAK, Meclis Uyeleri Osman ALPASLAN ve Huseyin YAPRAK, Genel Sekreter Serpil GUNDOÐDU okul mudurleri cok sayýda oðrenci ve veli katýldý.
![]()