Nizip Ticaret Odasý, Gaziantep ÝÞKUR, Gaziantep KOSGEB ve Sembol Danýþmanlýk iþbirliði ile 2014 yýlý icerisinde baþlatýlan KOSGEB destekli Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimleri 2. donemini baþarýyla tamamlayan 147 kursiyere torenler sertifikalarý verildi.
Duzenlenen torende bir acýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt þunlarý ifade etti; "Kureselleþen dunya ekonomisinde giriþimcilik, ulke kalkýnmasýnda giderek onem kazanmaktadýr. "Bir ulkenin kalkýnmasý ve geliþmesi; hýzla deðiþen koþullara uyum saðlayabilen, ekonomik buyumeye katký saðlayacak giriþimciler yetiþtirmesine baðlýdýr. Giriþimcilerimizin deðerini, kazandýklarý buyuk miktarlardaki paralarla deðil, aksine oluþturduklarý ekonomik deðerlerle olcmeliyiz.
Giriþimcilik alanýnda izlenen en onemli politikalarýndan biri de KOSGEB'in yeni iþ kuracak ya da iþlerini geliþtirmek isteyenlere yonelik yapmýþ olduðu destek programlarýdýr. Ayrýca ÝÞKUR tarafýndan yurutulen Giriþimcilik Eðitim Programý da giriþimcilerimizin temel seviyede eðitim almalarýný ve devlet desteklerine eriþim konusunda bilgilerin sunulduðu onemli bir faaliyettir. Nizip Ticaret Odasý olarak ulkemiz ekonomisinin geliþmesi ve kalkýnmasý noktasýnda giriþimcilik potansiyelinin artmasý gerektiðinin farkýndayýz. Bu kulturunu yaygýnlaþtýrmak , Nizip`te ticaretin canlanmasý ,iþsizliðin onune gecilebilmesi ni ve yeni giriþimcilerimizi desteklemek amacýyla 2012 yýlýndan bu yana toplam 559 kiþiye giriþimcilik eðitimi verdik ve surekli eðitim merkezimizde bu eðitimleri vermeye devam edeceðiz. Bu gune kadar vermiþ olduðumuz eðitimlerde kadýn ve engelli giriþimcilerimizi de unutmadýk. Eðitimlerimizde % 37 kadýn giriþimci % 17'de engelli ve engelli yakýný giriþimci belge almaya hak kazanmýþtýrÝlcemizde Giriþimcilik Eðitimleri kapsamýnda 67 kiþi iþyeri acmýþ ve toplam 169 kiþi istihdam edilmiþtir. Acýlan bu iþyerlerine toplam 318.400,00 TL hibe yaratýlmýþtýr. Odamýzýn giriþimcilik eðitimleri sonrasýnda iþyeri acanlarýn oraný % 8 olup, bu oranlar ilcemiz icin umut vericidir Bu baþarýlarý sizlerinde surdurmesini temenni ederim.Deðerli giriþimcilerimiz Ýlcemiz ekonomisi ve ihracatý her gecen gun artmakta ve nufus artýþýna gore ihtiyaclarda ceþitlilik gostermektedir. Bu nedenle hedefinizde ne iþ yapacaðýnýzý, ne zaman, nerede, nasýl ve kiminle yapacaðýnýzý planlayýnýz, cunku planlanmayan her iþin sonunun husran olacaðýný belirtmek isterim. Globalleþen dunya ekonomisinde rekabet edebileceðimiz, yeni fikirlerle inovasyon ve markalaþma yaratacaðýnýza olan inancýmýzla giriþimcilik yolculuðunuzda hepinize baþarýlar dilerim Haydi giriþimciler; ileriye hayallerinize koþun diyor, torenimize katýlýmlarýnýzdan dolayý hepinizi þahsým ve Nizip Ticaret Odasý adýna saygý ve sevgi ile selamlýyorum." ifadelerini kullandý. Toren sonunda Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu ve Meclis uyeleri tarafýndan baþarýlý olan kursiyerlere sertifikalarý verildi. Gercekleþen torene; Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat NTO Yonetim Kurulu Uyeleri, NTO Meclis Uyeleri, Gaziantep KOSGEB temsilcisi Mustafa Aydýn ve cok sayýda kursiyer katýldý.
![]()