![]()
Hollanda Dýþiþleri Bakaný Bert Koenders ve beraberindeki heyet, çadýrkente geliþleri sýrasýnda Nizip Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý tarafýndan karþýlandý. Ýlk olarak Suriyeli sýðýnmacýlarýn kaldýklarý kamplarý seyir terasýndan izleyen Bakan Bert Koenders, çadýr kentteki idari binada verilen brifinge katýldý. Suriyeli sýðýnmacýlarýn kurs gördüðü bölgeleri de inceleyen Bakan Koenders, kursiyerlerle sohbet etti.
Öðrencilerin eðitim gördüðü okulu da dolaþan Hollandalý Bakan, daha sonra Suriyeli bir aileyi çadýrýnda ziyaret etti. Bakan Koenders, çadýrda kendisine ikram edilen acý kahveden içerek aileye teþekkür etti ve yanýnda getirdiði hediyelerden verdi.
Ziyarettin ardýndan gazetecilere açýklama yapan Bert Koenders, Suriyelilere yönelik yapýlan hizmetlerden dolayý Türkiye'ye ve Türk halkýna teþekkür etti.
Kampta kalan Suriyeli ailelere yapýlan yardýmlardan ve verilen hizmetlerden etkilendiðini ifade eden Koenders þöyle konuþtu:
"Ziyarettim kapsamýnda yapýlanlarý yerinde görmek beni hem çok mutlu etti, hem de çok etkiledi. Buradaki insanlara sunulan imkanlarý ve özellikle çocuklarýn geleceði ile ilgili yapýlan çalýþmalarýn çok önemli olduðunu düþünüyorum. Burada yapýlmakta olanlarý tüm dünyaya göstermekte çok önemli. Bizler Hollanda olarak Suriyelilere hem maddi hem de manevi olarak destek veriyor ve bizler de Suriyeli mültecileri kabul ediyoruz. Ama burada Suriye'ye komþu ülke olan Türkiye'nin mülteciler konusunda çok fazla yükü üstlendiðini de görüyoruz. Böylelikle Suriyelilere ev sahipliði yapan baþta Türkiye olmak üzere Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerin yüklerini hafifletmek için dayanýþma içinde olmamýz gerektiðini düþünüyorum. Ben bütün dünyadaki herkesi bu konuda destek olmaya çaðýrýyorum. Çünkü bu kriz unutulacak bir kriz deðildir."