Nizip Ticaret Odasý Heyeti Ýran Fýstýðýnýn Üretim Merkezi olan Rafsanjan Þehrinde; Rafsanjan Valiliði, Rafsanjan Ticaret Odasý, Rafsanjan Fýstýkçýlar Kooperatifi ve fýstýk bahçelerini ziyaret etti.
Rafsanjan da ilk ziyaretini Rafsanjan Valiliði ve Rafsanjan Ticaret Odasý’na yapan heyet Rafsanjan valiliði toplantý salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine katýldý.
Gerçekleþen seminerde Rafsanjan Valisi Hamiel Molanori ve Rafsanjan Ticaret Odasý Baþkaný Mirzaieah tarafýndan heyette bulunan üyelere Rafsanjan þehrinin ekonomik yapýsý ve fýstýk sektörü ile ilgili bilgilendirme yapýldý. Bilgilendirmenin ardýndan karþýlýklý sorularý cevaplayan Nizip Ticaret Odasý heyeti Rafsanjan iþ adamlarý ile fikir alýþveriþinde bulundu.
Toplantý sonunda Rafsanjan Ticaret Odasý ve heyetine teþekkür eden Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyesi Mehmet Yiðit Rafsanjan Ticaret Odasý Baþkaný Mirzaieah’a ziyaret anýsýna plaket, Nizip Ticaret Odasý’ný tanýtan dosya ve Gaziantep baklavasý takdim etti.
Görüþmelerin son bulmasýyla Rafsanjan Valiliði’nden ayrýlan heyet Rafsanjan Fýstýkçýlar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Rafsanjan Fýstýk Kooperatifi Baþkaný Hashemian tarafýndan karþýlanan heyet Fýstýk Kooperatifi’nin iþleyiþini, fýstýk tahlil laboratuarýný, fýstýk iþleme ve depolama bölümlerini de yerinde görerek teknik konular hakkýnda kooperatif yetkilileri tarafýndan bilgilendirildi.
Konuþmalarýn ardýndan verdikleri bilgilerden dolayý Fýstýk Kooperatifi Baþkaný Hashemian’a teþekkür eden Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyesi Mehmet Yiðit, ziyaret anýsýna Fýstýk Kooperatifi Baþkaný Hashemian’a plaket ve Gaziantep baklavasý takdim etti.
Ayrýca günün sonunda Nizip Ticaret Odasý heyet’i Rafsanjan þehrinde bulunan fýstýk bahçelerini de gezdi. Burada yetiþme tarzý Antep fýstýðýndan farklý olan aðaçlarý yerinde görerek tarýmsal uygulamalar hakkýnda fýstýk bahçesi sahiplerinden bilgiler alýndý.
![]()
Kaynak...