![]()
Türk Eðitim-Sen Nizip ilçe temsilciliði, "Milli Eðitim Bakanlýðýna Baðlý Eðitim Kurumlarý Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Ýliþkin Yönetmelik'e tepki gösterdi.
Ýlçe Milli eðitim Müdürlüðü yanýndaki parkta toplanan sendika üyesi bir grup öðretmen, yönetmeliði protesto ederek, ilçe milli eðitim müdürlüðü önüne siyah çelenk býraktý. Türk Eðitim-Sen Nizip ilçe temsilci Ali Kýlýç, yaptýðý açýklamada, yönetmelik kapsamýnda yapýlan atamalarýn adil olmadýðýný, atama listelerinin yandaþ sendika ve AK Parti teþkilatlarýnda oluþturulduðunu savundu. Ali Kýlýç, "Yýllardýr bileðinin hakkýyla idarecilik yapmýþ insanlar, sýrf bizim gibi düþünmüyor diye kýyýma uðratýlmýþtýr." dedi.
Türk Eðitim-Sen Nizip ilçe sekreteri Tanju Bayýndýrlý ise "Bizler yolsuzluk yapmadýk, hýrsýzlýk yapmadýk, devlet malýný talan etmedik, görevi kötüye kullanmadýk. Bugün bizleri hile ile görevden almýþ olabilirsiniz, sürgüne gönderebilirsiniz, zindana da atabilirsiniz. Ne siz ne de tetikçiliðini yaptýðýnýz sahipleriniz bizleri inandýðýmýz ve haklý olduðumuz hukuk mücadelesinden geri döndüremeyecektir." þeklinde konuþtu.
Türk Eðitim-Sen Gaziantep il baþkaný Bekir Avan ise Türkiye'de son zamanlarda yaþananlarýn normal þeyler olmadýðýný belirterek yaþanan Hukuksuzluklara dikkat çekti. Sýksýk sloganlarla kesilen basýn açýklamasýnýn ardýndan eðitimciler, ilçe milli eðitim müdürlüðü önüne siyah çelenk býrakarak daðýldý. Basýn açýklamasýna Eðitim-Sen, Aktif Eðitim-Sen ve Eðitim-Ýþ sendikasý üyeleri de destek verdi.
![]()