Antep Fýstýðý Araþtýrma Ýstasyonu'nda yýlda 50 bin fidan üretiliyor.
Antep Fýstýðý Araþtýrma Ýstasyonu'nda hastalýk ve virüslere dirençli üretilen aþýlý fidanlar, üreticilerden ilgi görüyor.
Ýstasyon müdürü Nevzat Aslan, 1937'de kurulan merkezde Güneydoðu Anadolu Bölgesi'nin en önemli ürünlerinden Antep fýstýðý ile baðcýlýk, ceviz, badem ve zeytin üretimini artýrmak üzere bilimsel araþtýrmalar yürüttüklerini söyledi.
Bir yandan Antep fýstýðýnda yeni çeþitler geliþtirmek, verim ve kaliteyi artýrmak üzere araþtýrmalar yaptýklarýný diðer yandan ise üreticilerin fidan ihtiyacýný karþýlamaya çalýþtýklarýný anlatan Aslan, istasyonda 2 bin metrekare alan üzerine kurulu 5 seralarýnýn bulunduðunu kaydetti.![]()