Gaziantepli fýstýk üreticileri, Antep fýstýðýna sýký denetim altýnda tutarak tüketicilerin memnuniyetlerini kazanmak ve birçok ürün gibi Gaziantep fýstýðýnýn daha önce var olan Türk Standartlarý Enstitüsü (TSE) belgesine ek olarak yeni bir kalibrasyon çalýþmasýna baþladý. Bu çalýþmalarýný Gaziantep Ticaret Odasý ve Bakanlýða sunan fýstýk üreticileri ve yetkilileri bir an önce yeni kalibrasyon belgesini almayý hedefliyor.
Fýstýkçýlar Sitesi Konferans Salonu’nda bir araya gelen imalatçý firmalar, 100 gram fýstýk üzerinden 97-130 adet arasýnda farklý sayýlardan beþ kalite oluþturulmak üzere fikirlerini görüþtüler. Ayrýca firmalar, önümüzdeki günlerde 100 gram fýstýk üzerinden kalibrasyon sayýlarý netleþtiðinde bunu kamuoyuyla paylaþacaklarýný belirtiler.
Gaziantep Ticaret Odasý Meclis üyesi Zeki Yaðcý yönetiminde düzenlenen toplantýda Gaziantep Fýstýk Sanayicileri Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný Ýlhan Eralp, Tüm Kuruyemiþ Sanayicileri ve Ýþadamlarý Derneði Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavsara ve fýstýk iþletmecileri yetkilileri bir araya gelerek Antep fýstýðýnýn kalibrasyon belgesinin çalýþmalarýna baþladý.
![]()