Gaziantepli fýstýkçýlar Gaziantep Ticaret Odasý (GTO) tarafýndan Amerika Birleþik Devletleri’ne düzenlenen teknik inceleme gezisinde fýstýk üretim ve iþleme tesislerini inceledi.
GTO Antep Fýstýðý ve Kuruyemiþ Meslek Grubu’nda faaliyet gösteren 25 firma temsilcisinden oluþan heyet Antepfýstýðý üretiminde Ýran ile birlikte dünyanýn en büyük üreticisi konumunda olan Amerika Birleþik Devletlerine teknik inceleme gezisinde bulundu.
Heyet, GTO tarafýndan 10-18 Mayýs 2014 tarihlerinde KOSGEB destekli olarak düzenlenen gezi kapsamýnda fýstýðýn yoðun olarak üretildiði Amerika Birleþik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde fýstýk, badem ve ceviz iþleme tesislerini ve bahçelerini ziyaret ederek, iyi tarým uygulama örneklerini yerinde inceledi ve Gaziantep’te antepfýstýðý üretiminde yapýlabilecek iyileþtirmeler konusunda fikir sahibi oldu.
![]()
SEKTÖRÜN GELÝÞÝMÝ ÝÇÝN BÝRLÝKTE HAREKET ETMELÝYÝZ
Düzenlenen teknik inceleme gezisinin kendileri açýsýndan oldukça faydalý geçtiðini belirten heyet baþkaný ve GTO Meclis Üyesi Müslüm Yýldýrým gezi ile ilgili þu bilgileri aktardý.: “Odamýz tarafýndan kuruyemiþ sektörü için düzenlenen teknik inceleme gezi programý kapsamýnda Los Angeles, Fresno ve San Francisco þehirlerini ziyaret ederek, fýstýk, badem ve ceviz ile ilgili iþleme tesislerini ve bahçelerini inceleme fýrsatý bulduk. Sektörümüz açýsýndan önemli bilgiler edindik, gezi bizim için oldukça faydalý geçti. Ziyaret ettiðimiz iþletmelerin iþ yapýþ biçimleri, iyi tarým uygulamalarý ve üretim kapasiteleri konusunda yerinde bilgi sahibi olduk. Edindiðimiz bilgilerin önümüzdeki dönemde sektörde yapýlacak çalýþmalar ve yatýrýmlar hususunda sektöre ýþýk tutacaðýna inanýyorum. Sektörün geliþimi için birlikte hareket edilerek sektörü temsil eden Oda, Borsa ve Dernek gibi yapýlarýn sektörün geliþimine yönelik çalýþmalarýn devam etmesi gerekir.”
Heyet Baþkaný Müslüm yýldýrým program kapsamýnda Los Angeles’ta faaliyet gösteren Kaliforniya Türk-Amerikan Ticaret Odasýný (CATA) da ziyaret ettiklerini ve Los Angeles’ta bölgede faaliyet gösteren Türk gýda ithalatçýsý firmalarý ile ürünlerinin Amerika pazarýna girmesine yönelik ikili görüþmelerde de bulunduklarýný kaydetti.
Amerikan Fýstýk Üreticileri Birliði sektör hakkýnda önemli bilgiler verdi.
Fresno kentinde Amerikan Fýstýk Üreticileri Birliði’ne sektör hakkýnda önemli bilgilerin edindikleri bir ziyaret gerçekleþtirdiklerini belirten Yýldýrým, “Birlik katýlýmcýlara Amerikan fýstýk üreticileri için yaptýðý bilgilendirme, pazarlama-tanýtým ve ürün geliþtirme çalýþmalarý hakkýnda detaylý bilgi paylaþýmýnda bulundu. Firmalarýmýz ayrýca Amerikan Fýstýðý üretim istatistikleri, ihracat ve tüketim miktarlarý, üretim ve iþleme teknikleri hakkýnda da bilgi aldý. Bunun yaný sýra, Birliðin çalýþma esaslarý, finansman kaynaklarý vb. konular hakkýnda da katýlýmcý firmalarýmýzýn sorularý Birlik temsilcileri tarafýndan cevaplandýrýldý” þeklinde konuþtu.
AMERÝKA’DA GAZÝANTEPLÝ FÝRMA
Heyetin San Francisco’da sektörde faaliyet gösteren Gaziantepli bir firmayý ziyaret ettiðini sözlerine ekleyen Yýldýrým þöyle devam etti.
“Programýmýzýn son bölümünde ise San Francisco bölgesinde kurulu bulunan ceviz-badem alanýnda faaliyet gösteren Gaziantep firmasý Linden Nuts firmasýný ziyaret ettik. Firmanýn bu alandaki faaliyetlerini yerinde gördük ve olasý iþbirlikleri konusunda fikir alýþveriþinde bulunduk. Daha da önemlisi hemþerimizin baþarýlý çalýþmalarý ile gurur duyduk.”
GAZÝANTEPLÝ FISTIKÇILAR AMERÝKA'DA FISTIK SEKTÖRÜNÜ ...
Medya Faresi
GTO Antep Fýstýðý ve Kuruyemiþ Meslek Grubu'nda faaliyet gösteren 25 firma temsilcisinden oluþan heyet Antepfýstýðý üretiminde Ýran ile birlikte dünyanýn en büyük üreticisi konumunda olan Amerika Birleþik Devletlerine teknik inceleme gezisinde bulundu.
ve daha fazlasý
http://news.google.com/news/url?sa=t...DI_278972.html