Konu nizipli_mehmet tarafýndan (23.10.07 Saat 09:46 ) deðiþtirilmiþtir.
---Altýnda bir iþyeri ve üstünde okul.
--- Okulun komple taþýnmasý ve altý otopark, üstü iþmerkezi.
--- Okulun tarihi deðeri ve anýlarýmýz !.
karar vermek zor..
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Tarihi ve anýlarý ,þehrin merkezindeki tek aðaçlý bölümü böyle bir þeyin olmasý istemem![]()
Kesinlikle harika bir fikir.....
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (23.10.07 Saat 09:43 ) deðiþtirilmiþtir.
Selam olsun the imam hatip mezunlarýna...
Neresi Harika Geldi Sana Her Yer Ýþ Merkezi olsun Öylemi Zaten Uzun Çarþýda Böyle Yýkýlmadý mý Saçma Bir Yol Geniþletme Amacý ile Þimde Ne oldu TEK YÖN o zaman iki araba geçiyordu zaten AH AH. yazýk bize![]()
Aslýnda bizim sorunumuz biraz kendimizde...
adminimizin dediði gibi, faydalarýný sýralarken en sonda okulun tarihi ve de anýlar unutulamýyor.
Nizipin hem trafik olarak hem de çarþýsýolarak tam anlamýyla merkezinde yer alan bu okul, bir çok kiþide anýlarý bulunmasýna raðmen, bence de artýk sorunlar vermeye baþlamýþtýr.
okulun Nizipli vatandaþýn gözünde Nizipin en kaliteli okullarýndan biri olmasý sebebiyle bu okulun mevcudu, olmasý gerekenden her zaman çok daha fazla oluyor, ve de okulun baþlama ve de bitiþ saatlerinde mevcut trafiðin yanýnda öðrencilerinde çýkmasý sýkýþýklýlýða sebep olabildiði gibi tehlikelerede sebep olabilir.
Okulun taþýnmasý ne derece çözüm getirir veya nereye taþýnmasý gerektiðine nasýl karar verilir, biraz kafa yorar ama neticedeo bölgede yapýlacak olan planlarla ilçemizin ekonomik yönden çok kazançlý çýkacaðý fikrindeyim..
Ya Olduðun Gibi Görün...
Ya da Göründüðün Gibi Ol...
MUTLAKA BÖYLE OLMALI....
DÜÞÜNCE SÜPERRRRR......
GÖKHAN SEN NEDEN OLMASIN DÝYOSUN KÝ ANLAMADIMMM...
BÝR BEN VAR KÝ BENÝM ÝÇÝM DE<br>BENDEN ÖTE BENDEN ZÝYADE.........
bence cumhuriyet ilköðretim okulu baþka yere taþýnmalý.Ama yerine iþ merkezi yapýlýp eski anýlar çöpe atýlmamalý..
þu anki binasý yeniden dizayn edilerek bir müzeye dönüþtürülmelidir.Böylece tarihi yapý korunmuþ olur,yoðunluk ve keþmekeþ te ortadan kalkmýþ olur..
ne dersiniz,fena mý?.
ÝYÝ NÝYET ESASTIR.NÝYET KÖTÜ OLURSA MAZERET BULMAK KOLAYDIR.<br>
Fiziksel yeterliliði iyi bir yere taþýnmalý. Ancak binanýn iþ merkezi olarak kullanýlmasý ayný tarfik yoðunluðuna sebeb olacaktýr. Milli Eðitim Müdürlüðü, Kültür merkezi, Sergi salonu yada Nizip ile ilgili bir müze yapýlabilir. Okul problemine gelince zaten öðrencilerinin tamamýna yakýný Cumhuriyet mahallesi dýþýndaki yerlerden; Nizipte geniþ bir arazi üzerine iyi bir eðitim kompleksi kurularak Cumhuriyet ilköðretim okulu taþýnabilir bence.
Sergi salonu yada müze fikri iyi ama yýkýp iþ merkezi yapma beni üzer![]()
Bence bu Okulun giriþ çýkýþ saatleri, bizimde gördüðümüz gibi tam anlamýyla tehlike saçýyor. çünkü Ýlçemizdeki trafik karmaþasýnýn yoðun olduðu yerlerden birisi deCumhuriyet Ýlkögretim okulunun bulunduðu yer..
Özellikle de servis araçlarýnýn okul etrafýndaki sokak ve caddelerde yarattýklarý sýkýntýyý da katarsak. Bu okulun buradan kaldýrýlmasý kesinlikle yerinde ve doðru bir karar olmuþ olacak..
Öðrencilerin her an trafik kazasý geçirmeleri an meselesiyken okulun tarihi yapýsý bence ikinci planda kalmalýdýr. Burasý farklý bir amaçla kullanýlmalýdýr..
Kardeþim Cumhuriyet i.O. hiç bir tarihi ve turistik deðeri yoktur..
Müze dir anýdýr bunlar boþlaf realiteleri göz ardý ederek Nizip i büyük þehir yapamayýz....
güneydoðu civarýnda öyle trafiðin sýkýþmasý sözkonusu deðil..
rahat ve geniþ bir yerdir orasý..
.
Edited by - admin on 28.11.2006 12:12:02 AM
<a href="https://www.nizip.com/showthread.php?t=447">Nizip Lisesinin Adi Geri Verilsin !</a>
Realiteyi bilmek için tarihi de bilmek gerek , idealist fikirler her zaman buluþlara öncülük olmuþtur. .
.
OKUL YIKILIP OTOPARK VE ÜZERÝ ÝÞYERÝ YAPILMASI GEREKÝR.HEM ÇARÞIDAKÝ TRAFÝK VE PARK SORUNU ORTADAN KALKAR.OKUL ASKERLÝK ÞUBESÝNÝN YANINDAKÝ BOÞ ARAZÝYE YAPILIRSA TRAFÝK RAHATLAR (SERVÝS TAÞIMACILIÐI VE ÖÐRENCÝ AÇISINDAN)VE DAHA GENÝÞ ÝMKANLARA SAHÝP OLUR.BU KENDÝ FÝKRÝM BÜYÜKLERÝMÝNDE FÝKRÝNE SAYGI DUYARIM..
Ý.
SENÝ UNUTMAK ÝÇÝN HERGÜN HATIRLIYORUM...
KÖPEKLER ÝSTEDÝ DÝYE ATLAR ÖLMEZ...