Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði ile bu yýl 11. düzenlenen bilgi yarýþmalarýnýn finalinde Ýstiklal Ortaokulu birinci, Mehmet Niyazi Marufoðlu Ortaokulu ikinci, Bilal Saide Marufoðlu Ortaokulu üçüncü Kocatepe Ortaokulu ise dördüncü oldu.
Yarýþma sonucunda birinci olan Ýstiklal Ortaokulu’nun yarýþmacý 4 öðrencisine tam altýn, ikinci olan Mehmet Niyazi Marufoðlu Ortaokulu’nun yarýþmacý 4 öðrencisine yarým altýn, üçüncü olan Bilal Saide Marufoðlu Ortaokulu’nun yarýþmacý 4 öðrencisine çeyrek altýn, dördüncü olan Kocatepe Ortaokulu’nun ise yarýþmacý 4 öðrencisine çeyrek altýn hediye edildi. Ayrýca yarýþmacý okullarýn müdürlerine de birer plaket takdim edildi.
Gerçekleþen yarýþma sonunda bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT þu ifadelere yer verdi. Odamýz sponsorluðunda, Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü iþbirliði ile bu yýl 11.incisini düzenlediðimiz 2.kademe Ortaokullar arasý Bilgi Yarýþmasý finalinde bu heyecaný öðrencilerimizle ve sizlerle birlikte tekrar yaþamaktan büyük bir onur ve sevinç duymaktayýz.
Günümüz dünyasýnda ve globalleþen dünya standartlarýnda bireylerin hayatýndaki en deðerli olgu bilgidir. Ülkeler bilgiye sahip olduklarý ve bilgiyi kullanabildikleri ölçüde geliþmektedir. Bu nedenle ülkeler geleceklerinin teminatý olan gençleri, çaðýn gerektirdiði þekilde yetiþtirmeyi kendilerine hedef edinmiþlerdir.
OECD tarafýndan En son yapýlan Öðrenci Deðerlendirme Programý-PISA 2012 çalýþmasýna Türkiye’den 4848 öðrenci katýlmýþtýr. Türkiye dünya ekonomisinde 17 inci sýrada olmasýna raðmen, 2012 PISA verilerine göre genel ortalamada Türkiye 65 ülke arasýnda Matematik’te 44., Okuma - Anlama Becerilerinde 42., Fen Bilgisi’nde ise 43. sýradadýr. Sonuçlar dikkate alýndýðýnda ülke olarak eðitime daha fazla önem vermemiz gerektiði apaçýk ortadadýr.
Nizip Ticaret Odasý olarak sosyal sorumluluðumuzun farkýnda olarak, toplumsal kalkýnmaya, eðitim ve öðretime büyük önem vermekteyiz. Bu nedenle Odamýz bünyesinde sürekli eðitim merkezi kurarak birçok alanda eðitim verilmesine olanak saðlamaktayýz. Ayrýca Yüksek öðretim tez konularýna Oda olarak destek saðlamayý da amaçlýyoruz.
Deðerli öðrencilerimiz, öðrenmek temel ihtiyacýnýz olmalýdýr.Ýnsanýn eðitimi doðduðu andan baþlar ve ölünceye kadar devam eder. Bu nedenle siz deðerli öðrencilerimiz bulunduklarý her ortamda baþarý olabilmek ve farkýndalýk saðlayabilmek için, kendinize sürekli öðrenmeyi ve ilerlemeyi ilke edinmelisiniz. Unutmayalým ki Ulu önderimiz Atatürk’ün de ifade ettiði gibi "Hayatta en hakiki mürþit ilimdir."
Siz deðerli öðretmenlerimizin ise eðitim kalitesini arttýrarak öðrencilerimizi donanýmlý ve geliþime açýk bireyler olarak yetiþtirmeleri büyük önem arz etmektedir. Yu-suf Has Hacip’in de belirttiði gibi, Bilgi deðeri yok olmayan bir servettir.
Bu yarýþmanýn gerçekleþtirilmesinde emeði geçen tüm okullarýmýza, Deðerli Milli Eðitim Öðretmenlerimize, Çalýþanlarýna ve öðrenci arkadaþlarýmýza teþekkür eder, baþarýlarýnýn devamýný dilerim þeklinde konuþtu.
Yapýlan Törene, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Garnizon Komutaný Binbaþý Metin Þimþek, Ýlçe Jandarma Komutaný Yavuz Oruç, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri Necip Öztürk Hasan Kaya, okul müdürleri çok sayýda öðrenci ve veli katýldý.
![]()
Kaynak...