Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazýcýoðlu, Mehmet SARI, Ali ÞAHÝN ve Derya Bakbak Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine ziyarette bulundular.
Yapýlan ziyarette bir açýklama yapan TBMM Sanayi Komisyonu Baþkaný Gaziantep Milletvekili Halil Mazýcýoðlu; sanayicimiz ve iþ adamlarýmýz ile omuz omuza vererek sorunlarý birlikte çözmemiz gerekmektedir. Çünkü olaylarýn, sorunlarýn sahasýnda olan sanayicimiz ve iþadamlarýmýzdýr. Gaziantep genelindeki Ticaret Odalarýmýzla, Ticaret Borsalarýmýzla, Sanayi Odalarýmýz ile birlikte ülkemizin 2023 yýlý hedeflerimize ulaþacaðýmýza inanýyorum dedi.
Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý;
Nizip ile ilgili birçok yapýlacak projelerimiz bulunmaktadýr. Bu projeler gerçekleþtiði takdirde ilçemiz, sanayicilerimiz kazanacaktýr. Biz Gaziantep’in yakýnýnda olmayý bir avantaja çevirmek durumundayýz. Bu konularda hem Ticaret Odamýzla hem de diðer odalarýmýzdan proje bazýnda çalýþmalar beklemekteyiz ve yapýlacak olan projelere her zaman destek vermeye hazýrýz. Milletvekilleri arkadaþlarýma Nizip’e yapmýþ olduklarý ziyaret içinde teþekkür ediyorum dedi.
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt;
Gaziantep milletvekillerimizi Nizip Ticaret Odasý’nda aðýrlamaktan þahsým ve Nizip Ticaret Odasý adýna duyduðum memnuniyeti belirtmek isterim. Bugün bu anlamlý ziyaretiniz dolayýsýyla sizlere Nizip Ticaret Odasý olarak yaptýðýmýz çalýþmalardan ve Nizip’in sorunlarýndan bahsetmek istiyorum. Ýnþallah hep beraber sizlerle birlikte sorunlarýmýzý çözeceðimize inanýyorum.
Odamýzýn bazý çalýþmalarý ve sorunlarý þöyledir.
"Nizip Sanayisinin ve Turizminin Güçbirliði" Projemiz
17 Þubat 2014 tarihinde Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý'nýn 2014 yýlý Mali Destek projeleri kapsamýnda Kültür Turizm Altyapýsý Mali Destek Programýna "NÝZÝP SANAYÝSÝNÝN VE TURÝZMÝNÝN GÜÇBÝRLÝÐÝ" adlý proje sunulmuþtur. Projemizin genel amacý; Bölgemizde kültür ve turizm odaklý altyapýnýn geliþtirilmesidir. Özel Amacý ise; Bölgemizin kalkýnmasýna katký saðlayacak turizm ve kültür-sanat olanaklarýnýn artýrýlmasýna yönelik altyapýnýn iyileþtirilmesi ve ilçemizin deðerlerinin korunmasý ve uluslararasý platformda tanýtýmýný saðlamak, ilçemiz sanayisi ve turizm mirasýnýn tanýtýmýnýn sürekli ve düzenli bir þekilde yapýlmasý için sanayi ve turizm müzesi oluþturmaktýr.
Projemiz kapsamýnda Odamýzýn yan tarafýnda bulunan arsada 1.katta konferans salonu, 2.katta sanayi müzesi ve 3.katta turizm müzesinin bulunduðu üç katlý bir bina inþaatý yapýlmasý saðlanacaktýr. Projemizin toplam bütçesi 1.714.813,26 olup, bunun % 70 hibe % 30'u ise Odamýz eþ finansmanlýðýnda yürütülecektir. Proje ortaklarýmýz T.C.Gaziantep Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü, T.C.Gaziantep Ýl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüðü ile T.C.Nizip Milli Eðitim Müdürlüðü'dür.
Vergi Durumu Kapalý Olan Firmalarýn Silinebilmesi
30.12.2012 tarihli Resmi Gazete'de Münfesih Olmasýna Veya Sayýlmasýna Raðmen Tasfiye Edilmemiþ Anonim Ve Limited Þirketler Ýle Kooperatiflerin Tasfiyelerine Ve Ticaret Sicili Kayýtlarýnýn Silinmesine Ýliþkin Teblið ve Bakanlýðýn yazýsýna göre Ticaret Sicil Müdürlükleri üyelerin unvanlarýný sicilden re'sen silebilmekte ancak, Odalardan ve Borsalardan kaydý silinen üyelerin aidatlarýnýn alýnmasý ise zorunlu kýlýnmaktadýr.
Bu nedenle; hem TOBB'ye hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlýðý Ýç Ticaret Genel Müdürlüðü'ne "Vergi kayýtlarý re'sen silinenlerin adreslerinde bulunmamalarý nedeniyle, Ticaret Sicil Müdürlüklerimiz tarafýndan resen silinecek üyelerimizin Oda ve Borsalarýmýzda ki kayýt silme iþlemlerinin basitleþtirilmesi amacýyla re’sen kayýdýn silindiði her durumda yýllýk ve munzam aidatlarýnýn da silinerek kaydýn kapanmasý" amacýyla resmi yazý gönderilmiþtir.
Kapasite Raporu ve Yerli Malý Belgesi
Kapasite raporlarýnýn düzenlenmesine iliþkin olarak "Ticaret Odasý'na kayýtlý olup, ayný zamanda Sanayi Odasý'nýn da üyesi olan firmalarýn, kendi tercihi dâhilinde Kapasite Raporu ile Yerli Malý Belgesi'nin her iki odadan da alabilmesine imkân verecek þekilde Oda Muamelat Yönetmeliði'nde ilgili deðiþikliklerin yapýlmasý" gerekmektedir ve bu hususda TOBB'ye yazý gönderilmiþtir.
Gýda Sektöründeki Kurumsal Firmalar ve Toptancýlarda Taksit Uygulamasý
31.12.2013 tarihli ve 28868 sayýlý Resmi Gazete'de yayýmlanan Banka Kartlarý ve Kredi Kartlarý Hakkýnda Yönetmelikte Deðiþiklik Yapýlmasýna Ýliþkin Yönetmeliði'nde gýda sektöründeki kurumsal firmalar ve toptancýlar tarafýndan taksit uygulamasýnýn devam etmesi için düzenleme yapýlmasý gerekmektedir.
"Nizip Sabunu" Coðrafi Ýþareti
Ýlçemizin geçmiþte en önde gelen sektörü olan Nizip sabununu tekrar ön plana çýkarmak için Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý tarafýndan destekli “Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü Nizip Sabunu” adlý projemiz kapsamýnda öncelikle doðal "Nizip Sabunu"nun özellikleri belirlenmiþ ve coðrafi iþaretini almak için "Nizip Sabunu" logosu ile birlikte Türk Patent Enstitüsü'ne baþvuru yapýlmýþtýr.
"Nizip Zeytinyaðý Sektör Analizi" Projemiz
Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý'nýn 2013 yýlý Doðrudan Faaliyet Mali Destek Programý kapsamýnda desteklenen "NÝZÝP ZEYTÝNYAÐI SEKTÖR ANALÝZÝ PROJESÝ”nin Proje Bilgilendirme ve Beklentilerinin Belirlenmesi Arama Toplantýsý ile Stratejik Hedef Tayini ve Adýmlarýn Belirlenmesi Çalýþtayý yapýlmýþtýr.
Projemizin genel amacý; Nizip zeytin ve zeytinyaðýnýn ulusal ve uluslar arasý platformda hak ettiði yeri alabilmesini saðlamaktýr. Projemizin özel amacý; Nizip’te bulunan zeytin ve zeytinyaðýyla ilgilenen iþletmelerin kurumsal kapasitelerinin (altyapý, iþ gücü, teknoloji, üretim kapasitesi ve þekli vb…) ve sektörün ilk aþamasýndan son aþamasýna kadar analizi yapýlarak iyileþtirme çalýþmalarýnda doðru bir yol izlemektir.
Hijyen Eðitimlerimiz
Nizip Ticaret Odasý olarak Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðü ile yaptýðýmýz protokole göre; 05.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayýmlanan Hijyen Eðitimi Yönetmeliði kapsamýnda, T.C.Milli Eðitim Bakanlýðý Hayat Boyu Öðrenme Genel Müdürlüðü tarafýndan yayýmlanan Hijyen Eðitimi Modüllerinin eðitimlerinin Oda hizmet binamýzda verilmesi saðlanmýþtýr. Ýlçemizdeki ilgili meslek odalarýna bu konuda yazý gönderilmiþtir.
Yaptýðýmýz çalýþmalara desteklerinizi bekler, en derin sevgi ve saygýlarýmý sunarým dedi.
Yapýlan ziyarete Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Ali Sarý, Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de katýldý.
![]()
Kaynak...