Ramazan abimle ayný düþünceleri paylaþmaktayým. 80'lerin seçim vaatleri ya da 'biz sizin için en iyisini biliriz' tavrý ile beðeni kazanabilme çabasý bana hastalýklý bir düþünceden baþka bir anlam ifade etmiyor. Projenin, ihtiyaç olmayan bir mevkiye (Marufoðlu, Hastane, Metin Özmen, Ýmam Hatip camileri), manasýz gösteriþli þekilde cami yapýlmasý kýsmý bir önceki cümlemin esas nedeni. Ýþin bir de diðer tarafý var;
Yeni spor kompleksine dair plan alternatifleri nelerdir ?
Organize Sanayi(!) civarýna Kapalý Spor Salonu yapmayý düþünmek akýl iþi mi !
Þehir dýþýna yapýlacak Stadyum Nizip halkýna ne faydasý olacak? Stadyumun genelde sosyal etkinlikler için kullanýldýðý düþünülürse halkýn buraya ulaþýmý nasýl saðlanacak? (Üniversiteye bile doðru düzgün ulaþým saðlayamayan bir iradeyi referans alýyorum)
Benim gözlemlediðin kadarýyla Kapalý Spor salonu son yýllarda aktif olarak kullanýlmakta(amatör turnuvalar, konserler, geceler ve amatör spor branþlarý). Bunun en önemli sebebi þehrin tam ortasýnda olmasý(ulaþým) ve bu etkinlikleri yapacak baþka bir yer olmamasý.
Son bir vidyo ile bitirelim, sene 1980
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
Bu arada en son yapýlan Kültür Parký (!) fiyaskosunu unutmayalým.
Mühendishane-i Berri-i Hümayün -:--:- Ýstanbul
Taþtýn yine deli gönül sular gibi çaðlar mýsýn? Akdýn yine kanlý yaþým yollarýmý baðlar mýsýn?
Nidem elim ermez yare bulunmaz derdime çare? Oldum ilimden avare beni bundan eðler misin? (Yunus Emre)
Bismillahirrahmanirrahim.
ben acikcasi bu projeyi begendim, orasinin hakikaten güzel bir planlamayla topluma faydali, genclere faydali bir ortam olabilecegi kanaatindeyim. genis icerikli islami bir kütüphane, egitim alanlari, cocuklar, gencler ve hanimlar icin güzel seyler planlanabilir. bunun disinda oraya yakin ve bakimsiz camiilerin kapatilmasindan yanayim.
vesselam
Feryadý býrak,kendine gel,çünkü zaman dar...Uðraþ ki; telafi edecek bunca zarar var!
Aynen öyle, Hz. peygamber sav den sonra kadýnlar hakkýnda kararý erkekler verdiði için maalesef bu böyle oldu...Peygamberimiz döneminde kadýnlar hayatýn içinde aktif olarak yer alýyorlardý ticaret kervanlarý gönderiyorlardý, söz haklarý vardý...Vakit namazlarýna Cuma namazlarýna hatta cenaze namazlarýna iþtirak ediyorlardý....Hani, güya çaðdaþ zamanda yaþýyoruz, nerede kadýnlarýmýz...Yeni yapýlacak olan camilere mutlaka kadýnlar için ayrý tuvalet, ayrý abdesthane ve camide kadýnlara mutlaka yer yapýlmalýdýr ve erkekler bu hakka mutlaka riayet etmelidir. Peygamber efendimiz bayram namazlarýný açýk havada kýldýrýr ve bayram namazýna ev ahalisinin hepsini götürür ve herkesle bayramlaþýrdý kadýnlarý eve haps etmez helal haram dairesinde onlarýnda ibadet ve vs þeyler yapmasýna izin verirdi. Þimdiki zamana bakýn karar verin.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (27.01.14 Saat 11:25 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Kadýnlarýmýz malesef AKP iktidarý döneminde , daha da geri býrakýldý, özellikle Nizip'ten çýkan çocuk gelin haberlerinin sebebi de budur, kýzdýr okumasýn, öðrensin kuraný, verin kocaya gitsin mantýðý gittikçe daha da ileri gitmektedir, kadýn ister dini ister ilmi ama eðitim almalýdýr, kadýný Erkek için yarattým cümlesi kuranda geçmekte ve yobaz takýmý bu cümleyi her zaman kullanmaktadýrlar.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Bu iþlerin AKP ile ne alakasý var yine iþkembeden salmýþsýn, bu 1000 yýlýn sýkýntýsý...Suudi Arabistan'da da mý AKP iktidarda yapma Müslüm abi...Sürekli ben kur-aný hatmettim diye hava atarsýn ama kur-an dan bi haber olduðunu yine belli etmiþsin Kur-an da "Kadýný erkek için yarattým" cümlesi yada ayeti yok... Kur-an da kadýnlarýn erkekler üzerinde hakký erkeklerinde kadýnlar üzerinde hakký vardýr diye ayet var.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
16/72 : Allah size kendi nefislerinizden (canlarýnýzdan) eþler yarattý. Eþlerinizden size oðullar ve torunlar oluþturdu...
4/1 : Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan, ondan eþini var eden, ikisinden de birçok erkekler ve kadýnlar üreten Rabbinize karþý gelmekten sakýnýn...
Bundan ne anlarsýn
AKP 12 senedir iktidarda 12 sene önceki kadýnlarýn durumuyla þimdiki durumu sence ayný mý.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE