BORANÝM a l z e m e l e r:
*500 gr pancar
*1 baþ orta boy kuru sogan
*100 gr lolaz
*1 yemek kaþýðý domates salcasý
*1 yemek kasýgý margarýn
*yeterýnce su
Hazýrlanýþý;
Ispanaklarý yýkayarak yapraklarýný dallarýndan ayýrýn.
Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatýn. Ispanaklarýn yapraklarýný kaynayan suya atýp, 4-5 dakika kadar piþirerek yumuþatýn. Delikli kepçeyle çýkarýn. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasýný bekleyin.
Küçük bir tencereye bir çay bardaðý sývýyað koyun. Ýçine unu ilave edin. Sürekli karýþtýrarak un pembeleþinceye kadar kavurun.
Süt ve suyu ilave edin. Karýþým koyu kývama gelince içine ýspanaklarý ekleyin. Bir dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateþten alýn.
Sarýmsaklarý ezerek ve küçük küçük parçalayarak yoðurtla karýþtýrýn ve karýþýmýn üzerine yayýn.
Salçayý tereyaðýyle birlikte biraz piþirin. Yemeðin üzerine sosu gezdirip, servis yapýn.