Yoðurtlu Kebap
![]()
Malzemeler:
500 gr iki defa çekilmiþ kýyma
Yarým bayat ekmek
Yarým demet ince kýyýlmýþ maydanoz
1 adet rendelenmiþ kuru soðan
Yarým çay kaþýðý kara biber
Yarým çay kaþýðý kimyon
1 çay kaþýðý kimyon
1 çay kaþýðý tuz
1 adet bütün yumurta
2 adet kebapçý pidesi veya bir adet ramazan pidesi
1 fincan sývý yað
4 kaþýk tereyaðý
Yeteri kadar kýrmýzý biber
4 adet domates
8 adet sivri biber
50 gr yoðurt
HAZIRLANIÞI :
Önce kýymayý bir tepsiye koyun ve içine yumurtayý, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeði (ýslayýp suyunu sýktýktan sonra) maydanozu, rendelenmiþ kuru soðaný, koyup karýþtýrýn.
Kýymayý iyice yoðurup 12 santim uzunluðunda þiþ köfte yapýn. Daha sonra pideyi küçük kuþbaþý dilimler þeklinde doðrayýp çukur yemek tabaklarýna koyup üzerine yoðurt ilave edin.
Köfteleri ýzgarada veya teflon tavada kýzarttýktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyaðý veya kýrmýzý biber eritip koyun.
Bir baþka tavada domates ve biberleri hafif piþirerek yoðurtlu kebabýn üzerine koyup süsleyerek servis yapýn.
![]()