Nizip Meslek Yüksekokulu öðrencileri Nizip ve Karkamýþilçelerindeki kamplarda kalan Suriyelileri ekmek israfý konusunda Türkçe veArapça yazýlý broþürlerle bilgilendirdiler.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu GýdaTeknoloji Bölümü öðrencileri, ''Ekmek Ýsrafý Hakkýnda Bilinçlendirme'' adlýproje kapsamýnda Nizip ilçesindeki çadýr ve konteyner kent ile Karkamýþilçesindeki çadýr kentte kalan Suriyelilere Türkçe ve Arapça yazýlý broþürlerdaðýtarak ekmek israfý konusunda bilgilendirme çalýþmasý yaptý.
Kentlerde eðitim gören okullarý gezen öðrenciler, buradadaha önceden hazýrladýklarý broþürleri hem yetiþkinlerin eðitim gördüðüsýnýflarda hem de okul öncesi, ilk ve ortaokullarda eðitim gören öðrencileredaðýtarak ekmek israfýna dikkat çektiler.
Yapýlan çalýþma ile ilgili açýklama yapan Nizip MeslekYüksekokulu Öðretim Görevlisi Velýddýn Çiftçi, baþlatýlan proje kapsamýndaNizip ve Karkamýþ ilçelerindeki kamplarda kalan Suriyelilere 6 bin adet elilaný daðýttýklarýný söyledi.
Daðýtým sýrasýnda Suriyelilerden çok olumlu tepkileraldýklarýný söyleyen Çiftçi þunlarý kaydetti:
''Toplumsal duyarlýlýk projesi olan ekmek israfýnýnönlenmesi için böyle bir çalýþma içerisinde yer aldýk bunun için çok mutluyuzçünkü yaptýðýmýz çalýþma kapsamýnda hem ülkemizde bulunan Suriyelisýðýnmacýlarý hem de kendi vatandaþýmýzý ekmek israfý konusundabilgilendiriyoruz. Böylelikle kamplarýn yaný sýra ilçe genelinde reklamafiþleri, sanal ortamda kurmuþ olduðumuz gruplarlar ilefarklý kesimlere ulaþýpekmek israfý hakkýnda farkýndalýk yaratýyoruz. Baþlatýlan proje sayesinde ekmekisrafý konusunda almýþ olduðumuz tepkiler bizleri oldukça umutlandýrdý'' dedi.
![]()