NizipKaymakamý Yaþar Karadeniz, Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan ve Ýlçe MüftüsüYardýmcý Doçent Doktor Mustafa Genç ile birlikte Nizip ilçe merkezinde eðitimgören Suriyeli çocuklarý ziyaret etti.Selimi Cami Kura'n Kursu'nda eðitim görenSuriyeli ailelerin çocuklarýný eðitim gördükleri sýnýflarda ziyaret edenKaymakam Karadeniz ve beraberindekiler ilk olarak yapýlan çalýþmalar ile ilgiliyetkililerden bilgi aldýlar daha sonra ise sýnýflarý tek tek dolaþarak SuriyeliÇocuklar ile bir araya geldiler.Yapýlan ziyaret kapsamýnda Türkçe konuþan veÝstiklal Marþý'ný okuyarak Çanakkale türküsünü söyleyen Suriyeli çocuklarýdinleyen protokol üyeleri çocuklarýn yapmýþ olduðu gösterileri de büyükbeðeniyle izleyerek onlarý tebrik ettiler.Yapýlan ziyaret ile ilgili açýklamayapan Kaymakam Karadeniz, yapmýþ olduðumuz gezi kapsamýnda Suriyeli çocuklarýniyi bir þekilde eðitim gördüklerini ve Türkçeyi öðrendiklerini gördüm bu durumkarþýsýnda yapýlan çalýþmanýn faydalý olduðunu ve çocuklarýn eðitimden gerikalmamalarý memnuniyet verici diyerek emeði geçenlere teþekkür etti.
![]()