Ey insan, öleceðin günü bilmiyorsun!!!
Hiç olmassa ölümlü olduðunu bil.
Mevlana
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Ýz býrakanlarla senin aranda basit bir fark var sadece...
Onlar ömür boyu gayret ediyorlar... Sen ömür boyu hayret ediyorsun.
M.Akif ERSOY
Her insan kendine yakýþaný yapar...
Çünkü kalite asla tesadüf deðildir.
Günün adamý olmaya çalýþma hakikatin adamý olmaya çalýþ...
Çünkü gün deðiþir hakikat deðiþmez.
"Öleceðiz müjdeler olsun müjdeler olsun/ Ölümü de öldüren rabb'e secdeler olsun"
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Gün olur devran döner
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Budizmin brahmanizmin,hinduizmin v.s tüm yerel ve kabile dinlerininde ne bir ilahi kitabý nede bir elçisi var. O dinlere inanan milyonlarca insan var,þimdi git onlara þunu söyle; Sizin ne bir peygamberiniz nede bir ilahi kitabýnýz var gelin bu iþten vazgeçin de bakalým sana ne söyleyecekler...Bir inanýþa din denmesi onun mutlaka doðru olmasý anlamýna gelmez.Ýnansýzlýkta bir inanç olduðuna göre ateizmde ona inanlarlar için bir inançsýzlýk dinidir.Bugün hrýstiyanlarýn ve musevilerin birer tane bozulumuþta olsa kitabý ve birer peygamberi var,peki bu din inanýþý doðru bir inanýþmý hayýr,olayý birde böyle düþün bakalým.Herkesin cehenneme gitme hürriyeti var bunu engelleyemeyiz. Ha sen ne düþünüyorsun bu konuda dersen onu kur-an cevaplasýn “Allah katýnda din Ýslâm’dýr.” (Âl-i Ýmran: 19) “Kim Ýslâm’dan baþka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o âhirette kaybedenlerden olacaktýr.” (Âl-i Ýmran: 85)
“Þüphesiz sizin bu ümmetiniz bir tek ümmettir. Ben de sizin Rabbinizim. O halde benden korkun.
Amma ne var ki, insanlar din hususunda kendi aralarýnda parçalara bölündüler, çeþitli kitaplara ayrýldýlar. Her bölük, her parti kendi tuttuðu yoldan memnundur, yanýnda bulunan (din veya kitapla) sevinmektedir.
Þimdi sen onlarý bir süreye kadar kendi sapýklýklarý ile baþbaþa býrak!
Kendilerine verdiðimiz servet ve oðullar ile, onlarýn iyiliklerine koþtuðumuzu mu zannediyorlar? Hayýr, onlar iþin farkýnda deðiller.” (Mü’minun: 52-56)
Selamlar sanada. Bende Nizipli Mahmut
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (06.05.13 Saat 08:53 ) deðiþtirilmiþtir.
Ben tartýþmaya deðecek kadar önemli bulmuyorum bu konuyu. Çünkü Felsefeci arkadaþlarýn genelde iþi budur. Ortalýðý bulandýrmak, yýpratmak, görmezden gelmek, realitelerin dinamikleriyle alay etmek ve KESÝN RET..MUTLAK RET..Sýfýr elde var SIFIR.