Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý (BTSO) tarafýndan kendi iþini kurmak isteyen giriþimcilere yönelik KOSGEB destekli giriþimcilik kursunu baþarý ile tamamlayan ilk 30 kursiyere sertifikalarý bugün verildi.
Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý nda yapýlan sertifika törenine Ak Parti Þanlýurfa Milletvekili Yahya Akman, Birecik Belediye Baþkaný Av.Faruk Pýnarbaþý, Þanlýurfa Hizmet Merkezi Müdürü Ýdris Erkeksoy, Mezra Beldesi Belediye Baþkaný Yusuf Güneþ, Birecik Vergi Dairesi Müdürü Atilla Þahin, Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý (BTSO) Yönetim Kurulu Baþkaný Sadettin Bilgin, Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katýldý. Kendi Ýþini kurmak isteyen giriþimcilerin katýldýðý "Giriþimcilik Kursu"nun ilk etabýnda mezun olan kursiyerler protokol üyelerinin ellerinden sertifikalarýný aldýlar. Birecik Ticaret ve Sanayi Odasý Baþkaný Sadettin Bilgin, düzenlenen kurs sonrasýnda sertifika alan giriþimciler, kendi iþlerini kurmalarý halinde, KOSGEB'den 30 Bin lirasý hibe, 70 bin lirasý faizsiz kredi olmak üzere 100 lira destek alabilecekler. Bilgin, 1 yýlýn sonunda ayný iþ kolu esnaflar birleþmeleri halinde ise 250 bin lira hibe, 500 bin lirasý faizsiz kredi olmak üzere 750 lira destek alabilecekler. Sertifika Töreni sonrasý bir konuþma yapan Harran Üniversitesi Öðretim Görevlisi ve Kurs Öðretmeni Mehmet Demirdöðmez, Birecik Ticarte Odasý olarak 240 kiþiye sertifika verileceðini, ilk 30 sertifikanýn bugün daðýtýldýðýný, kalan 210 sertifikanýn ise 30'arlý grýplar þeklinde kurslarýn tamamlanmasý halinde sertifikalrýn sahiplerine verileceðini söyledi.
![]()