Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý YönetimKurulu Baþkaný Mehmet Özyurt; "Nizip Ticaret Odasý tarafýndan hazýrlanan "KüçükAdýmlarla Büyük Hedeflere" projesinin T.C. Kalkýnma Bakanlýðý Sosyal DesteklemeProgramý SODES kapsamýnda desteklenmeye hak kazandý" dedi.
132.700 Liralýk Proje kapsamýnda Ýlçemizde bulunan 20 gençiþsize yönelik; "Bilgisayarlý Çizim Tasarým" kursu ve 20 genç iþsize YabancýDil ( Ýngilizce) kursu düzenleneceðini vurgulayan Mehmet Özyurt, proje hakkýndageniþ bilgi verdi.
Kursu tamamlayan kursiyerlere proje ortaðýmýz Nizip MilliEðitim Müdürlüðü tarafýndan M.E. B. onaylý birer sertifika verilecektir. Kursprogramýnýn ardýndan teorik bilgilerin daha pratik hale getirilmesi adýna 30 iþgünlük staj programý düzenlenecek, eðitim ve Staj sürecinde toplam 40 kursiyeregünlük 15 Lira harçlýk ödenecektir.
Proje süremiz 10 aylýktýr, "Kurs ve Staj" programýsonrasýnda 40 kursiyere "Kariyer ve Beceri" konulu ayrýca seminer vereceðiz"dedi.
Nizip Ticaret Odasý zemin katýnda bulunan mekânýn, gereklitadilat ve tefriþat iþlemlerinin yapýlarak sürekli eðitim merkezi halinegetirileceðini ifade eden Mehmet Özyurt; "1 adet Bilgisayar Laboratuarý veteorik bilgilerin iþleneceði eðitim sýnýfý oluþturulacaðýný, burada 2 eðitmeningörev alacaðýný eðitimci giderlerinin de proje kapsamýnda karþýlanacaðýnýsöyledi.
![]()