Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðinde düzenlenen bilgi yarýþmalarýnýn finalinde üç okul arasýnda eþitlik bozulmayýnca üç okul da birinci sayýlarak ödülleri eþit olarak verildi.

Yapýlan yarýþmada Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu, Müslüm Erdoðan Ýlkokulu, Adile Altýnbaþ Ýlkokulu birinci sayýlarak ödülleri eþit olarak verilerek Yeniyazý Ýlkokulu da ödüllendirildi.

Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT yaptýðý açýklamada, Ülkemizin ve bölgemizin dünya çapýnda ilerleme gösterdiði bu yýllarda, ilerlemenin ve çaðdaþlaþmanýn en önemli ayaðý eðitimdir. Eðitim bir ulusun temel taþýný oluþturmakta ve medeniyet seviyesini ortaya koymaktadýr. Ülke olarak çaðdaþ fikirlere, yenilikçi beyinlere ve okuyan bir millete sahip olmak gerekmektedir. Ulu önderimiz Atatürk’ün de ifade ettiði gibi “Bir millet irfan ordusuna sahip olmadýkça, muharebe meydanlarýnda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalýcý sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna baðlýdýr” bu nedenle bizler eðitimi her konudan önde tutmalý ve her türlü desteði sunmalýyýz.

Birçok konuda olduðu gibi her þeyin hazýr bir þekilde elimize ulaþmasýný beklemek yerine Nizip Ticaret Odasý olarak her zaman ve her alanda eðitime destek olmak için sürekli çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz. Bu yýl 10.kez düzenlenen ortaokullar arasý bilgi yarýþmalarýnýn sponsorluðunu üstlenmekten memnuniyet duyduðumuzu belirtmek isterim.

Ayrýca TOBB Baþkanýmýz Rýfat HÝSARCIKLIOÐLU'nun belirtiði gibi "Dünyanýn en büyük gücü ne atom bombasýdýr, ne yer altý zenginlikleridir. Dünyanýn en büyük sermayesi ne altýndýr, ne elmastýr. Bir ülkenin gerçek gücü eðitimli insanlarýdýr. Bir ülkenin hayallerinin, hedeflerinin, gerçeklerinin sýnýrýný eðitimli insanlarý belirler” diyerek kaliteli eðitim alan insanlarýn ülke ekonomisine katma deðer saðladýðýný ifade etmiþtir.

Millet olarak birlik ve beraberliðimizi her alanda göstermeli ve birlikten kuvvet doðar mantýðýyla hareket etmeliyiz. Ancak bu þekilde çaðdaþ medeniyetler seviyesine ulaþabiliriz. Atamýzýn da belirttiði gibi “En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eðitim iþleridir. Milli eðitim iþlerinde kesinlikle zafere ulaþmak lazýmdýr. Bir milletin gerçek kurtuluþu ancak bu þekilde olur. Unutmayalým ki Aydýnlarýmýzýn da belirttiði gibi “gelecek eðitimle gelecek”. Siz deðerli Milli Eðitim Öðretmenleri ,Çalýþanlarý ve yarýþmanýn gerçekleþtirilmesinde emeði geçen tüm okullara teþekkür eder, öðrenci arkadaþlarýmýzýn baþarýlarýnýn devamýný dilerim diye konuþtu.

Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ise yarýþmaya katýlan Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu’nu, Müslüm Erdoðan Ýlkokulu’nu, Adile Altýnbaþ Ýlkokulu’nu Yeniyazý Ýlkokulu’nu tebrik ederek öðrencilere baþarýlarýnýn devamýný diledi.

Törene, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Garnizon Komutaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Milli Eðitim müdürü Cengiz gündeþ, Milli Eðitim Müdür vekili Abdullah Daðlý, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Baþkan Yardýmcýlarý Bülent Öðüt, Bekir Karabacak, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kýlýnç Seyit Çeker Ýsmet Aslan, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri, Nizip SGK Müdürü Mustafa Aydoðdu, TEDAÞ Müdürü Yavuz Balki, okul müdürleri çok sayýda öðrenci ve veli katýldý.