Nizip Ticaret Odasý KOSGEB ve 2A Tasarým Planlama Danýþmanlýk Eðitim Þirketi iþbirliði ile 2012 yýlý içerisinde baþlatýlan KOSGEB destekli Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimi 3. kurs dönemini baþarýyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika töreni yapýldý.

Düzenlenen törende bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT; Bugün burada fikirden iþ hayatýna ilk adýmlarýnýzý atmak için bulunuyorsunuz. Sizler bu yolda ilerlerken yalnýz olmadýðýnýzý ve her zaman her giriþimcinin yanýnda olan Odamýzýn sizlerinde yanýnýzda olacaðýný bilmenizi istiyorum. Global dünyamýzda nasýl ki Çin ekonomisinin yükseliþinde ucuz iþgücünün, ABD ekonomisinin kalkýnmasýnda birikmiþ sermaye avantajýnýn önemi ön plana çýkýyorsa, Türkiye ekonomisinin üzerinde yükseldiði temel direk de, giriþimci ruhun baþarýsýdýr.

Bunun en iyi göstergesi de, yeterli sermaye birikiminden yoksun, teknolojiden uzak olan ülkemizin, son 30 yýlda ekonomik alanda kat ettiði mesafedir.Bu açýdan, giriþimciliði, ülkemizin kalkýnmasýnýn temel unsuru olarak görüyorum. Çünkü biliyoruz ki, sermaye yastýk altýnda kalýrsa, ya da kýsýr bir faiz döngüsü içine hapsedilirse atýl hale gelir.

Ancak, giriþimci bir ruh, asla atýl kalamaz. Er ya da geç katma deðer üretir. Ekonomideki yerini alýr. Sadece kendine deðil çevresine de faydalý olur. Ýstihdam saðlar. Biz de bugün giriþimci ruhumuzu desteklemek, potansiyelimizi ortaya çýkarmak için Gaziantep KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüðümüz ile beraber tüm gayretimizle çalýþýyoruz. Giriþimciler için yapmýþ olduðumuz bütün bu çabalarýmýzýn tek bir nedeni var: Biz herkesin tersine yeni nesle, “iyi bir iþ bulma hedefini” deðil, “iyi bir iþ kurma hedefini” gösteriyoruz.Çünkü bizim hazinemiz giriþimci ruhumuzdur. Bu ülkedeki her kuruþun altýnda giriþimcilik ve alýn teri vardýr. Bizim deðerlerimiz topraðýn altýnda deðil, üstündedir.

Bu deðerin farkýnda olan Odamýz 2012 yýlýndan itibaren Uygulamalý Giriþimcilik Kursunda 1.dönemde 60, 2.dönemde 90 , 3.dönemde 60 kiþi olmak üzere toplam da 210 giriþimci adayýmýza giriþimcilik eðitimi vermiþtir.Ayrýca bir konuya da dikkat çekmekte fayda görüyorum; bugün iþ hayatýnda biz erkekler kadar kadýnlarýmýzýn da var olmasý bizler için ayrý bir övünç kaynaðýdýr. Vermiþ olduðumuz bu eðitimlerimizde 79 Kadýn ve 131 Erkek giriþimci sayýsý bunun en güzel göstergesidir.

Ýnþallah sizin gibi pýrýl pýrýl giriþimcilerimiz sayesinde önümüzdeki süreçte dünyanýn da en güçlü ekonomilerinden biri olmasý dileðiyle cümlelerimi sonlandýrýrken Ýyi ki giriþimcisiniz, iyi ki varsýnýz diyor.Törene katýlan ve çalýþmalarý ile giriþimciliðe katký saðlayan, emeði geçen Baþta KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüðüne, Eðitimcilerimize ve Çalýþanlarýmýza Þahsým ve Odamýz adýna yürekten kutluyor, hepinizi saygýyla selamlýyorum dedi.

Gerçekleþen törene; KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü vekili Yakup KALÝZ, Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa DOKTOROÐLU, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Bekir KARABACAK, Bülent ÖÐÜT, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri ve çok sayýda kursiyer de katýldý