Þanlýurfa'nýn Birecik ilçesinde ikamet eden Mehmet Þahin,bankadan kredi çekerek satýn aldýðý aracýnýn çalýndýðýný söyleyerek yardýmistedi.
Yangýn tüpü satarak geçimini saðlayan Mehmet Þahin, geceevinin önüne park ettiði kapalý kasa aracýný sabah iþe gitmek için kalktýðýndayerinde göremeyince durumu polise bildirdi.
Olay yerinde inceleme yapan ekipler, aracýn çalýndýðýnýtespit ederek çalýþma baþlattý.
Çalýnan aracýný yangýn tüpü satýþlarýnýn nakliyesindekullandýðýný ve bankadan kredi çekerek 12 bin lira karþýlýðýnda satýn aldýðýnýsöyleyen Mehmet Þahin þunlarý kaydetti:
"Sabah saatlerinde iþe gitmek için katlýðýmda, arabamýnyerinde olmadýðýný görünce durumu polise bildirdim. Polis, gerekli çalýþmalarýyaparak aracýmýn bulunmasý için tüm çalýþma baþlattý. Yetkililerden yardýmistiyorum, çalýnan araç benim elim ayaðýmdý ve ben bu aracý almak için bankadankredi çektim. Borcunu dahi bitiremediðim aracýmýn, Suriye'ye götürüldüðühaberini aldým. Bu iþi yapan bir þebeke var ve bunlar çaldýklarý araçlarýAkçakale'den kaçak yollarla Suriye'ye götürüyorlar, bu nedenle büyüklerimizdenbu konuda yardým bekliyor, bu tür olaylarýn önüne geçilmesini istiyorum" diyerekdert yandý.
![]()