Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eðitim Fakültesi'ndeakademik Türkçe eðitimi alan 34 Suriyeli'ye düzenlenen törenle sertifikalarýverildi.

Kaymakam Yaþar Karadeniz, Kaymakamlýk ve Nizip EðitimFakültesi iþbirliði ile düzenlenen ''Türkçe Dilinin Temel Seviyede ÖðretilmesiKursu''nu tamamlayan Suriyeliler'e sertifikalarýnýn verilmesi dolayýsýyladüzenlenen törende, çadýr kentte barýnan Suriyeli sýðýnmacýlarýn temelihtiyaçlarýnýn karþýlandýðýný ancak Suriyeliler'in sadece yemek ve barýnmaihtiyaçlarýnýn olmadýðýný belirtti.

Türkiye'ye sýðýnan ve eðitimine ara vermek zorunda kalanSuriyeliler'in ülkelerine dönene kadar eðitimlerine devam etmeleri için Türkçeöðrenmeleri gerektiðini anýmsatan Karadeniz, ''Kaymakamlýk ve GAÜN iþbirliðiile Türkçe dilinin temel seviyede öðretilmesi kursunu açtýk ve açýlan kurstabaþarýlý olan kursiyerlerimize bugün sertifikalarýný veriyoruz'' diye konuþtu.

Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan ise10 hafta boyunca 60 Suriyeli sýðýnmacýya yönelik baþlattýklarý akademik Türkçekursunun sona erdiðini ifade etti. Özaslan, kursu baþarýyla tamamlayan 34Suriyeli'ye Avrupa dil ailesi tarafýndan da tanýnan sertifika verildiðinikaydetti.

Konuþmalarýn ardýndan kursiyerlere sertifikalarý verildi.Sertifikalarýný alan Suriyeli kursiyerler GAÜN'de okuyan öðrencilerle birliktehalay çekerek eðlendi.

Törene, GAÜN Ýlahiyat Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Ali Akpýnar,Nizip Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Ýlçe Müftüsü Mustafa Genç, daire amirlerive öðretim görevlileri katýldý.