Nizip'te para çekmek için bir bankamatiðe gelen bir taksiþoförü bankamatikte baþkasýna ait bir miktar para buldu.
Nizip'te hizmet veren bir Banka Þubesi'nin bankamatiðinegiden dalgýn bir vatandaþýn bankamatik haznesinde unuttuðu 3.535 Lira, dürüstbir vatandaþýn eline geçmesi sonrasý yeniden sahibine teslim edildi. Ýlginçolay, 18 Þubat 2013 Pazartesi günü saat 19.00 sýralarýnda Atatürk Bulvarý üzerinde123 Nolu Sýnýrlý Sorumlu Nizip Taksileri Kooperatifi'ne ait Taksi Duraðýyakýnlarýndaki Bankamatik Þubesi'nde yaþandý.123 Nolu Sýnýrlý Sorumlu NizipTaksileri Kooperatifi Þoförlerinden olan 2 çocuk babasý Mesut Çeker, TaksiDuraðý'na gelerek müþteri beklemeye baþladý. Bir anda gözüne iliþtiðiBankamatik Þubesi'nin haznesinde bir miktar para gören 54 yaþýndaki MesutÇeker, þaþkýnlýk içinde önce parayý sayarak aldý, sonra da kime ait olduðunubilmediði paranýn sahibini bulmak üzere harekete geçti. Banka'nýn GenelMüdürlüðü'nü arayarak durumu banka yetkililerine ileten Mesut Çeker, kendikimlik bilgilerini ve telefon numarasýný verdi, paranýn kendisinde olduðunusöyleyerek, Banka yetkililerinden kart sahibine ulaþmasýný istedi. Bankayetkilileri, kart sahibine ulaþarak, Bankamatik'te unuttuðu parasýný MesutÇeker'den teslim almasýný istemesi üzere 123 Nolu Sýnýrlý Sorumlu NizipTaksileri Kooperatifi'ne gelen Mustafa Kaya, yaþadýklarý karþýsýnda duyguluanlar yaþadý. Bankamatikte parasýný unutan Mustafa Kaya; "Kredi kartý borcumuyatýrmak için önceki gün Bankamatik'te iþlem yaparak, parayý hazneyeyerleþtirdim. Ancak burada yapýlmasý gereken iþlemi tamamlamadan arkamý döndümve evime gittim. Bugün ise Bankamýn müþteri hizmetlerinden aradýlar ve dürüst birvatandaþýn paramý alarak bana ulaþmaya çalýþtýðýný söylemesi üzerine burayageldim. Bu zamanda böyle insanlar da varmýþ, Allah kendisinden razý olsun.Paramý bana teslim eden Mesut Çeker'e huzurunuzda teþekkür ediyorum" diyekonuþtu. 123 Nolu Sýnýrlý Sorumlu Nizip Taksileri Kooperatifi ÞoförlerindenMesut Çeker ise; "Ben babamdan böyle gördüm" dedi. Babalara seslenmekistediðini ve geleceðimiz olan evlatlarýmýzýn dürüst yetiþtirilmesi gerektiðinivurgulayan Mesut Çeker, kendisinin emekli Polis memuru olduðunu, ancakkendisinin yerinde kim olsa ayný þeyi yapacaðýný ifade etti. 123 Nolu SýnýrlýSorumlu Nizip Taksileri Kooperatifi Dernek Baþkaný Mehmet Derici ile birlikteMustafa Kaya'ya parasýný teslim eden Mesut Çeker, daha dikkatli olmasýkonusunda da uyardý.
![]()