sevgili admin neden yorumumu editlediniz?
sevgili admin neden yorumumu editlediniz?
22 sene sonra ilk ez gittigim gecen yilki imam hatipliler gununde bol hasret giderdim,fakat bizim siniftan kimsenin olmamasi biraz moralimi bozdu.belkide vardi ama cogunun yuzunude isminide unutmusuz.nerde bu arkadaslar yav. insallah en azindan birkaci gorurdu yeniden konusma firsati olur.konuyu acmama nedende tesadufen dun gordugum resimdi.cunku bendim.biraz heyecanlandim
Dostum,.
Ýbrahim Halil hoþgeldin.Belki dönem arkadaþlarýn yoktu ama gecikmeli de olsa biz yanýndaydýk.Ýnþallah Bu yýlda katýlýrsýn.Görüþürüz..
Hangi resimden bahsettiðini anlamadým..
Selamlar Saygýlar.
Sizdiniz deðilmi .
Abi sizin dönem den bazý arkadaþlar var olmas lazým ama .
Sevindik sizi duyduðumuza sevindik..
ABi sen ALi KILIÇ abiyi getirebilirsin.
bir kendisi ile konuþ istersen.
Umutsuz derken.
Sizin dönemden gayet baþarýlý insanlar var..
Eðer sýnýf listesinini yapabilrisek yayýnlamak isteriz..
Resimler resimler.
mutlaka sizde de resim vardýr onlarý da yayýnlamak bize þeref verir..
.
Osman Demir Istanbul
sevgili ahmet.
imam hatililer gunu muhtesemdi formunda ucuncu sayfada bir fotograf var orda gordum..
bu sene gelmeyide cok istiyorum,fakat yurt disindayim.gelmeye calisacagim.gelemezsem bizden selam soylersin dualarinizi beklerim..
felsefe kardesim ali kilic gecen sene ordaydi.bir ali kilic daha olmasi lazim onumu kastetdin acaba. selamlar.
.
.
Osmaným,.
Ýbrahim Halil Balkanoðlu abimizi karýþtýrdýn galiba.Bahsettiðin Ali Kýlýç ilk mezunlardandý..
Sn.Balkanoðlu bizden bir devre öndeydi..
Selamlar Saygýlar.
Dostlar,.
Hiç yazmayýn demedikki.Ara sýra burayada yazýn burayý unutmayýn.
öbür taraftayýz ya orda yazýyoruz .
86-87 de .
Osman Demir Istanbul
orhan sen nereden mezunsun
sayýn 96-97 mezunlarý nerdesiniz. eðer diðer sayfalardasanýz sizi bu sayfaya davet ediyom
bu sayfaya resimde yükleyin bekliyorum.
.
Ayaktakiler 1-Yusuf KAYA 2- Ömer KUZUDÝÞLÝ 3- Mehmet KILIÇ (Hoca) 4-Ali Kýlýç 5-Nuri ÖZKARCI.
Oturanlar 1-H.Fevzi AKDOÐAN 2- Yaþar AKKOYUNLU 3- Mahmut ÇOBAN 4- Tahir ÇOBAN.
müslüm þimþek 97 orta kýsým mezunuyum
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" "font-size: 18pt" Ebu’l-Hasen el-Harakânî Rh.A Hazretleri .
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Ebü’l-Hasen Ali b. Ahmed (Ca’fer) el-Harakânî (ö. 425/1033).
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Bistâm’ýn kuzeyindeki Harakan köyünde çiftçi bir ailenin çocuðu olarak dünyaya geldi. Hicrî yýl hesabýyla yetmiþüç yaþýnda vefat ettiðine göre 352’de (963) doðmuþ olmalýdýr. Kaynaklarda ümmî olduðu Bâyezîd-i Bistâmî’nin (ö. 234/848 |?|) manevî bir iþareti üzerine Kur’an okumaya baþladýðý kaydedilmektedir "font-size: 10pt" (Attâr, s. 673) Harakân’dan Bistâm’a gidip Bâyezîd’in türbesini ziyaret eden Harakânî’nin Bâyezîd-i Bistâmî’nin ruhaniyetiyle terbiye edildiði ve þeyhinin Bâyezîd olduðu kabul edilir. Harakânî’nin Bâyezîd ile iliþkileri hakkýnda bazý menkýbeler de anlatýlmaktadýr. .
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Bâyezîd’in tasavvuf tarzýný benimseyen Harakânî’nin Hakk’a ermek için zor riyazetlere, çetin mücâhede ve çilelere katlandýðý bilinmektedir. Bazý kaynaklar Ebü’l-Abbas el-Kassâb’ýn müridi olduðunu, Kassâb’ýn onun hakkýnda, "Benden sonra ziyaretçilerim ona yönelecekler" dediðini kaydeder "font-size: 10pt" (Hücvîrî, s. 102; Câmî, s. 298) Harakânî’yi þeyhi Kassâb ile mukayese eden Herevî onun mertebesini þeyhinin mertebesinden daha yüksek bulur "font-size: 10pt" (Tabakât, s. 373). .
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Ebû Saîd-i Ebü’l-Hayr’ýn Harakânî’yi ziyarete gittiðinde meclisinde susmayý tercih ettiði, "Neden konuþmuyorsun?" sorusuna, "Bir hususta iki tercümana gerek yok" "font-size: 10pt" (Hücvîrî, s. 103) diye cevap verdiði nakledilir. Ebû Saîd-i Ebü’l-Hayr’ý bast, kendini kabz ehli olarak nitelendiren Harakânî’nin Ebû Saîd’in büyük önem verdiði semâ ve rakstan hoþlanmamasý aralarýnda meþrep farký bulunduðunu gösterir. Harakânî, hýrka ve seccade gibi tasavvufun þeklî unsurlarýna önem vermezken Ebû Saîd’in tekkesinde bunlara deðer verilmesi bu meþrep farkýndan ileri gelmektedir..
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Eserinde Harakânî’ye geniþ yer ayýran Attâr, Abdülkerim el-Kuþeyrî’nin, "Harakân’a gittiðimde Ebü’l-Hasan’ýn heybeti ve haþmeti bana o kadar tesir etti ki dilim tutuldu" "font-size: 10pt" (Tezkiretü’l-evliyâ, s. 676) dediðini nakleder. Ancak þer’î hükümlere baðlýlýðý ile tanýnan Kuþeyrî’nin er-Risâle’sinde bir sözü dýþýnda Harakânî’ye yer vermediði dikkate alýnýrsa ondan fazla hoþlanmadýðý anlaþýlýr. Harakânî’nin vaaz ve nasihatlarýný, bazý sözlerini, münâcât ve menkýbelerini ihtiva eden ve tek nüshasý British Museum’da bulunan "font-size: 10pt" (Or, nr. 249) Nûrü’l-’ulûm’u ile Attâr’ýn Tezkiretü’l-Evliyâ adlý eserinde onun birçok þathiyesi nakledilir. Baklî, þathiyeleri itibariyle daha çok Bâyezîd-i Bistâmî’ye benzeyen Harakânî’nin bir þathiyesini yorumlamýþtýr "font-size: 10pt" (Þerh-i Þathiyyât, s. 317) . Herevî de þeyhi Harakânî’nin, "Sûfî mahlûk deðildir" þeklindeki bir þathiyesini aktarýr ve bunun yorumunu yapar "font-size: 10pt" (Tabakât, s. 628) . Ayný söz Necmeddîn-i Dâye tarafýndan da þerhedilmiþtir. Attâr, Ýbn Sînâ ve Gazneli Mahmud’un onu ziyaret etmek için Harakân’a geldiklerini kaydeder..
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Nakþibendiyye silsilesinde önemli bir yer verilen ve Üveysîliði üzerinde özellikle durulan Harakânî, Aynülkudât el-Hemedânî, Necmeddîn-i Dâye. Attâr, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî gibi büyük mutasavvýflarý derinden etkilemiþ, 10 Muharrem 425 (5 Aralýk 1033) tarihinde vuku bulan vefatýndan sonra da etkisi uzun süre devam etmiþtir..
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Kazvînî (ö. 682/1283), Harakânînin kabrinin Bistâm yakýnlarýndaki Harakân’da bulunduðunu, onu ziyaret edeni þiddetli bir kabz halinin istilâ ettiðini söyler "font-size: 10pt" (Âþârü’l-bilâd, s. 363) . VIII.(XIV.) yüzyýlda Bistâm’ý ziyaret eden Ýbn Batûta þehre gelince Bâyezîd-i Bistâmînin zaviyesinde kaldýðýný. Ebü’l-Hasan el-Harakânî’nin kabrinin de bu þehirde olduðunu bildirir "font-size: 10pt" (er-Rihle, l, 33). .
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" Evliya Çelebi, Kars Kalesi’nin III. Murad devrinde Kalenin içine ilk olarak Lala Mustafa Paþa tarafýndan Ebü’l-Hasan el-Harakânî adýna bir tekke ile bir cami inþa ettirilmiþtir "font-size: 10pt" (Seyahatname, 11,330). Evliya Çelebi’nin anlattýðý bu olay, daha sonra yaygýnlýk kazanarak Kars ve çevresinde Harakânî’nin Kars’ýn fethine katýldýðý ve burada þehid olduðu þeklinde bir inacýn doðmasýna yol açmýþtýr. Kars’ta onun adýný taþýyan bir dernek kurulmuþ, Nûrü’l-ulûm adlý eser bu dernek tarafýndan tercüme ettirilerek yayýmlanmýþtýr "font-size: 10pt" (haz. Þenol Kantarcý, Ankara 1997). .
<p style="margin: 5pt 32.75pt; text-align: justify" TDV Ýslâm Ansiklopedisi, c. 16, s.93-94..
Osman Demir Istanbul
ne yazmaya ne de cevap vermeye zamaný olmayan dostlarla hasbihal yapmak uðruna konuþmaya varmýsýnýz yoksa kendinize ait sýfýrlanmýþ zihniyetlerle deðerlendirmeye varmýsýnýz bilemiyorum arkadaþlar?