kendilerini yazýlarýndan tanýdým.güzel konular ve kývrak kalemi ile yazdýðý yazýlarý zevkle okurdum. ölümüne çok üzüldüm .Allah rahmet etsin.
kendilerini yazýlarýndan tanýdým.güzel konular ve kývrak kalemi ile yazdýðý yazýlarý zevkle okurdum. ölümüne çok üzüldüm .Allah rahmet etsin.
Yaradn ona çok çok rahmet etsin sayðý deger kiiþilik sahibi bir insandý onu tanýdýðým için çok mutlu olmuþtum en az kaybettigim kadarda üzgünüm.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bir deðerli insanýmýzý daha kaybettik, hep düþünmüþümdür neden deðerli insanlar hep erken ölüyor, belkide allah deðerli kullarýný yanýna erken alýyor, mekanýn cennet olsun Davut hocam seni çok özleyeceðiz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Davut Özgül Son Yolculuðuna Uðurlandý
Anadolu Platformu Yüksek Ýstiþare Kurulu Üyesi Davut Özgül Son Yolculuðuna Uðurlandý.
![]()
Ýstanbul Çengelköy’de bulunan Hamdullah Paþa Camii Ýmam-hatibi Ýlahiyatçý Davut Özgül Bir süredir yakalandýðý Akciðer Kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Geçtiðimiz Cumartesi günü tedavi gördüðü Süreyya Paþa Hastanesi’nde sabaha karþý vefat etti.
Davut Özgül hoca için ilk tören Üsküdar Yýldýrým Beyazýt Camiinde düzenlendi. Öðle Namazýný müteakip kýlýnan cenaze namazýna çok sayýda seveni katýldý. Cenaze Namazýný kýldýran Ýstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Müftülüðümüz ve Çengelköy Cemaati çok sevdiði bir hocasýný ve kardeþini kaybetti. "Özgül Hoca kendisini yetiþtirmiþ ve kabul ettirmiþ, cemaatiyle de yakýndan ilgilenmiþ, hayatýný mihraplarda geçirmiþ Üsküdar Müftülüðü'nün deðerli bir hocasýydý" dedi.
Üsküdar Belediye Baþkaný Mustafa Kara’nýn ve çok sayýda seveninin katýldýðý namaz sonrasý Merhumun Eþi Saliha Özgül ve Oðlu Selami Cami avlusunda Taziyeleri kabul etti. Merhumun naþý daha sonra uzun yýllar görev yaptýðý Mersin’de topraða verilmek üzere yola çýkarýldý.
Merhum Davut Özgül Hoca için ikinci tören uzun yýllar görev yaptýðý ve evlendiði Eþi Saliha hanýmýn köyü olan Mersinin Kýzýlbað köyü Karamehmet gediðinde düzenlendi. Pazar günü Öðle Namazý sonrasý kendisi gibi Ýmam olan bacanaðý Osman Hoca’nýn kýldýrdýðý cenaze namazýna katýlým izdiham niteliðindeydi. Anadolu Platformu YÝK Üyeleri Süleyman Dað, Davut Güler, Rabia Aldemir, Baþkan Yardýmcýsý Gazi Kýlýçparlar Genel Sekreter Mehmet Alpcan, Anesiad Baþkaný Ali Kýlavuz, Denetleme Kurulu üyesi Ahmet Taþ, 2. Bölge Sekreteri Mahmut Eraslan, Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, Bölge Kuruluþlarýn yönetici ve üyeleri ve çok sayýda gönül dostlarý katýldý. Baþta Ýstanbul olmak üzere Mersin, Sakarya, Alanya, Adana, Tarsus, Osmaniye, Kayseri, Gaziantep, Ýskenderun, Elazýð, Kahramanmaraþ, Þanlýurfa’dan yaklaþýk 500 kiþinin katýldýðý cenaze namazý sonrasý yemek ikramý yapýldý. Daha sonra merhum için Kur’an’ý Kerim okundu ve dualar yapýldý. Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Baþkan Yardýmcýsý Gazi Kýlýçparlar, Davut Hocanýn kendisini iyi yetiþtirmiþ bir gönül insaný olduðunu belirterek “Kendisini rahmetle anýyoruz O’nun gibi Ömrünü dolu dolu geçiren Namazý ikame eden nesiller yetiþtirmeliyiz” dedi. Cenaze merasimine katýlanlar Merhum Davut Hoca’nýn babasý, kardeþleri, eþi ve oðluna taziyelerini ilettiler. Anadolu Platformu Genel Sekreteri Mehmet Alpcan ise Merhum Davut Özgül’ün rahmet ve þükranla anýlacak biri olduðunu belirterek “gerçek bir dost’u kaybetmenin üzüntüsünü yaþýyoruz” dedi.
Ýstanbul Çengelköy’de bulunan Hamdullah Paþa Camii Ýmam-hatibi Ýlahiyatçý Davut Özgül Bir süredir yakalandýðý Akciðer Kanseri nedeniyle tedavi görüyordu. Geçtiðimiz Cumartesi günü tedavi gördüðü Süreyya Paþa Hastanesi’nde sabaha karþý vefat etti.
Davut Özgül hoca için ilk tören Üsküdar Yýldýrým Beyazýt Camiinde düzenlendi. Öðle Namazýný müteakip kýlýnan cenaze namazýna çok sayýda seveni katýldý. Cenaze Namazýný kýldýran Ýstanbul Müftüsü Rahmi Yaran Müftülüðümüz ve Çengelköy Cemaati çok sevdiði bir hocasýný ve kardeþini kaybetti. "Özgül Hoca kendisini yetiþtirmiþ ve kabul ettirmiþ, cemaatiyle de yakýndan ilgilenmiþ, hayatýný mihraplarda geçirmiþ Üsküdar Müftülüðü'nün deðerli bir hocasýydý" dedi.
Üsküdar Belediye Baþkaný Mustafa Kara’nýn ve çok sayýda seveninin katýldýðý namaz sonrasý Merhumun Eþi Saliha Özgül ve Oðlu Selami Cami avlusunda Taziyeleri kabul etti. Merhumun naþý daha sonra uzun yýllar görev yaptýðý Mersin’de topraða verilmek üzere yola çýkarýldý.
Merhum Davut Özgül Hoca için ikinci tören uzun yýllar görev yaptýðý ve evlendiði Eþi Saliha hanýmýn köyü olan Mersinin Kýzýlbað köyü Karamehmet gediðinde düzenlendi. Pazar günü Öðle Namazý sonrasý kendisi gibi Ýmam olan bacanaðý Osman Hoca’nýn kýldýrdýðý cenaze namazýna katýlým izdiham niteliðindeydi. Anadolu Platformu YÝK Üyeleri Süleyman Dað, Davut Güler, Rabia Aldemir, Baþkan Yardýmcýsý Gazi Kýlýçparlar Genel Sekreter Mehmet Alpcan, Anesiad Baþkaný Ali Kýlavuz, Denetleme Kurulu üyesi Ahmet Taþ, 2. Bölge Sekreteri Mahmut Eraslan, Suriye Koordinatörü Mahmut Kaçmazer, Bölge Kuruluþlarýn yönetici ve üyeleri ve çok sayýda gönül dostlarý katýldý. Baþta Ýstanbul olmak üzere Mersin, Sakarya, Alanya, Adana, Tarsus, Osmaniye, Kayseri, Gaziantep, Ýskenderun, Elazýð, Kahramanmaraþ, Þanlýurfa’dan yaklaþýk 500 kiþinin katýldýðý cenaze namazý sonrasý yemek ikramý yapýldý. Daha sonra merhum için Kur’an’ý Kerim okundu ve dualar yapýldý. Anadolu Platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Baþkan Yardýmcýsý Gazi Kýlýçparlar, Davut Hocanýn kendisini iyi yetiþtirmiþ bir gönül insaný olduðunu belirterek “Kendisini rahmetle anýyoruz O’nun gibi Ömrünü dolu dolu geçiren Namazý ikame eden nesiller yetiþtirmeliyiz” dedi. Cenaze merasimine katýlanlar Merhum Davut Hoca’nýn babasý, kardeþleri, eþi ve oðluna taziyelerini ilettiler. Anadolu Platformu Genel Sekreteri Mehmet Alpcan ise Merhum Davut Özgül’ün rahmet ve þükranla anýlacak biri olduðunu belirterek “gerçek bir dost’u kaybetmenin üzüntüsünü yaþýyoruz” dedi.
Osman Demir Istanbul
Mekaný cennet olsun.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Kurtuldu..
Ah kine.. vah bize..
Peki biz n'apçaz?!..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
DOSTA DOÐRU
Ýçimde uzayan her yol
Çýkar gider dosta doðru
Nergis. ýtýr, menekþe, gül
Kokar gider dosta doðru
Zamaným yoðrulur gamla
Birleþir sabah akþamla
Ilýk kaným damla damla
Akar gider dosta doðru
Gel bende gör, sen gel beni
Durduramaz engel beni
Görmediðim bir el beni
Çeker gider dosta doðru
Beynim fýrýn, baðrým tandýr
Yanarým hayli zamandýr
Sevgim bir yavru ceylandir
Çeker gider dosta doðru
Ne saklarým ne gizlerim
Yalnýzca onu özlerim
Tabutta bile gözlerim
Bakar gider dosta doðru Yazar : ABDURRAHÝM KARAKOÇ
DOÐMADAN ÖNCE
Sormuþlar “ezelde aþk var mý? ” diye
Ben kalpten vuruldum doðmadan önce.
Ýster azap deyin ister hediye
Meçhule sürüldüm doðmadan önce.
Yýlmadan ben bana beni anlattým
Günahý tövbeyle yýkayýp attým
Ebed kapýsýnda ölümü taddým
Kefene sarýldým doðmadan önce.
Gönlüme sevdanýn güneþi doðdu
Þüphe iklimimi ýþýða boðdu
Ýlk yaðmurum Kâlûbelâ’da yaðdý
Bulandým duruldum doðmadan önce.
Sevdim, sevgiliye giden yol uzun
Þerbetini içtim ateþin, buzun
Bazen girdabýna düþtüm sonsuzun
Çok öldüm-dirildim doðmadan önce.
Duydum ki var varmýþ, yok yokmuþ güya
Gerçeði alt etti gördüðüm rüya
Kendi kopyam imiþ meðer þu dünya
Düþündüm, yoruldum doðmadan önce.
Ezelde, ebedde aþký gördüm ben
Mezarda, mabette aþký gördüm ben
Gazapta, rahmette aþký gördüm ben
Aþk ile karýldým doðmadan önce.
Yazar : ABDURRAHÝM KARAKOÇ
Rabbim mekanýný cennet etsin, ailesine ve bütün sevenlerine sabr-ý cemil niyaz ediyorum.
MUHARREM
Allah Rahmet Eylesin mekaný cennet olsun can dostum çocukluk arkadþým Davut hocam sen rahat uyu
POLATCAN
Osman niye haber vermedin bizde gitmek istiyorduk.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ben, Davut'un Nizip'e gömülmemesine çok üzüldüm.Kendisi özel vasiyet býrakmýþ.
Kayýnbabasýnýn memleketinde yani Mersin'de gömülmesini istemiþ.Cenaze Ýstanbul'dan
yola çýktýðýnda Davut'un abisi ve kardeþleri Mersin'e itiraz ettiler.Yoðun bir munakaþadan
sonra Mersin'de karar kýlýndý.Nereye gömülme ile ilgili vasiyetleri yerine getirmek zorunlu
deðildir.Ancak Davut'un Nizip'i istememsinin arkasýnda sanýrým yaþadýðý olumsuzluklar
ve o iðrenç kan davasýnýn faktörü çok büyük.
Konu Ramazan Tarhan tarafýndan (17.01.13 Saat 17:55 ) deðiþtirilmiþtir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net