AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý, Suriyedenildiðinde yüreðimiz kanýyor içimiz sýzlýyor dedi.
Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'ýn makamýnda ilçegenelinde bulunan Suriyeliler ile ilgili deðerlendirmelerde bulunanMilletvekili Sarý, Biz burada kendi vatanýmýzda rahat ve huzurlu bir þekildeyaþarken hemen yaný baþýmýzda bulunan Suriye'de kan ve gözyaþý yaþanmaktaolduðunu söyledi.Yaþanan olaylarda Suriyelilerin yaralarýna merhem olmakacýlarýný dindirerek bir nebzede olsa sýkýntý ve problemlerini çözebilmekellerinde gelenin fazlasýný yaptýklarýný söyleyen Sarý Þunlarý kaydetti:Yapýlanbu çalýþmalar nezdinde Nizip Belediyesi'nde oluþturulan ekipler olsun Ýl genelMeclis Üyeleri olsun top yekun bir seferberlik içerisinde yoðun bir gayretgösteriyorlar. Suriye'de 21 ya boyunca her gün yüzlerce vatandaþ katlediyor.Bundan dolayý burada Suriyeli vatandaþlar daha huzurlu daha mutlu ortambulabilmek için Türkiye'ye sýðýnmak zorunda kalýyorlar. Bu çerçevede birçokbölgede çadýr ve konyetnýr kentler oluþturulmakta bu bölgelerden bir tanesiolan Nizip Ýlçesinde bu gün itibariyle 8 bin Suriyeli sýðýnmacý çadýr kentiçerisinde misafir ediliyor. Ama bunun yaný sýra günlük olarak Suriye'dekiolaylardan kaçýp Nizip'e sýðýnarak rahat bir ortam bulmak istiyorlar. Bu gibisýðýnmacýlara ise Ýlçe Kaymakamýmýz ve Belediye Baþkanýmýz onlara sahip çýkarakgerekli yardýmý yapýyorlar. Bu kapsamda Nizip Belediyesi'ne ait sosyal tesislerdebüyük miktarda Suriyeli kardeþlerimizin kaldýðý görüyorum buralarda kalanSuriyeli sayýsý ise bine ulaþmýþ durumda ben bu nedenle emek sarf eden herkeseteþekkür ediyorum bundan sonraki temennimiz Suriye'deki olaylarýn son bularakhuzur ve refahýn saðlanmasýdýr.''
![]()