BULGURCULAR, \'\'GÜÇ BÝRLÝÐÝ\'\' ÝÇÝN TOPLANIYOR
[AME]http://www.nizip.com/videolar/bulgurculartoplaniyor20.11.2012.flv[/AME]
Kaynak...
BULGURCULAR, \'\'GÜÇ BÝRLÝÐÝ\'\' ÝÇÝN TOPLANIYOR
[AME]http://www.nizip.com/videolar/bulgurculartoplaniyor20.11.2012.flv[/AME]
Kaynak...
Gaziantep'te, ''bulgur üretiminde kalite altyapýsýnýn güçlendirilmesive bulgurun tüketiminin arttýrýlmasý'' amacýyla, ''Bulgur Akýl ve Güç Birliði''toplantýsý yapýlacak.
Gaziantep Ticaret Borsasý'nda düzenlenecek toplantýda açýlýþkonuþmalarýnýn ardýndan ilk oturumun modaratörlüðünü de yapacak olan GaziantepÜniversitesi Gýda Mühendisliði Bölümü Öðretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram,''Dünyada bulgurun yeri ve geleceði'' konulu bir konuþmayapacak. Konuklara yöresel bulgur yemeklerinin sunulacaðý öðle yemeðininardýndan, ikinci oturumun moderatörü Mehmet Ragýp Güzelbey ise ''Topraktansoframýza altýn sarýsý rengiyle bulgur'' konulu konuþmasýyla katýlýmcýlarabilgiler aktaracak. ''Bulgur duayenleri''nden anýlarýnýn dinleneceðitoplantýnýn son bölümünde ise Bulgur Sanayicileri Derneði Baþkaný Ýbrahim Sarý,''bulgur sektörünün sorunlarýný ve çözüm önerileri'' hakkýnda açýklamalardabulunacak. GTB'de, ''Bulgur Üretiminde Kalite Altyapýsýnýn Güçlendirilmesive Bulgur Tanýtýmýnýn Yapýlarak, Tüketiminin Arttýrýlmasý Projesi''çerçevesinde 22 Kasým Perþembe günü gerçekleþtirilecek toplantý, plakettöreniyle sona erecek.Bulgur Sanayicileri Derneði Baþkaný Ýbrahim Sarý, sonyýllarda ''dünyada yaþanan gýda terörü'' ve saðlýksýz beslenmenin, toplumlarýnen önemli sorunu haline geldiðini belirtti.
Bulgurun saðlýklý beslenmedeki yerini topluma anlatmak içinhazýrlanan proje kapsamýnda bulgur üreticilerinin katýlýmýyla düzenlenecektoplantýnýn önemini vurgulayan Sarý, þunlarý kaydetti:''GTB, Ýpek yolu KalkýnmaAjansý, Gaziantep Üniversitesi Gýda Mühendisliði Bölümü ve Bulgur SanayicileriDerneði'nin ortaklaþa düzenlemiþ olduðu toplantýya akademisyenler,diyetisyenler ve bulgur üreticileri katýlacak. Bu kapsamda ülkemizin dört biryanýndan gelen bulgur sanayicilerimizle görüþ alýþveriþinde bulunacaðýz.Bulgurun toplumda saðlýklý beslenmeye katkýlarý ve bulgurun tanýtýp sevdirmeyeiliþkin yapýlacak çalýþmalarýn görüþüleceði toplantýda, sektörün sorunlarý ve2023 yýlý ihracat hedefleri de masaya yatýrýlacak.''
![]()
nrtmedya.com