Adile Altýnbaþ Ortaokulu öðrencilerinden oluþan 664 kiþilikkoro tarafýndan 23 Nisan 2011 tarihinde Nizip Ýlçe Stadyumunda Müzik ÖðretmeniEmine Ýyi tarafýndan bir rekor denemesi yapýlmýþtý. Daha önce 138 kiþi ile Japonya'yaait olan ayný anda melodika çalma rekorunu 664 kiþilik Melodika Gurubu ileAdile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu kýrdý.Elde edilen Baþarýnýn göstergesi olan sertifikaÝngiltere'den okula gönderildi. Gönderilen sertifika okul bahçesinde düzenlenentörenle Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ tarafýndan Okul adýna Okul MüdürYardýmcýsý Mehmet Demir ve Müzik öðretmeni Emine Ýyi'ye takdim edildi.Eldeedilen dereceden dolayý Müzik öðretmeni ve öðrencileri tebrik eden Gündeþ, bubaþarý nedeniyle ilçemiz okulu Adile altýnbaþ Ortaokulu yaptýðý deneme sonundaGiuness rekorlar kitabýna ilimizin ilçemizin ve okulumuzun ismini yazdýrmayýbaþarmýþlardýr. Bu gün belge bize gönderildi bizde bu belgeyi sahiplerineteslim ettik ben bu baþarýdan dolayý emeði geçen herkese teþekkür ederimdedi.Müzik Öðretmeni Emine Ýyi ise, melodikaki rekor denemesi sonunda adýmýzýtarihe yazdýrmanýn mutluluðunu yaþýyorum bütün herkese teþekkür ederim dedi.OkulMüdürü yardýmcýsý Mehmet Demir; "Baþarýnýn bu seviyeye gelmesinde bizlere hertürlü desteði saðlayan Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ve Ýlçe Milli EðitimMüdürümüz Cengiz Gündeþ'e teþekkür ederim. Böylelikle dünya rekorunu kýrmamýzdabüyük emek sarf eden Müzik Öðretmeni Emine Ýyi ve öðrencilerimiz baþta olmaküzere, emeði geçen bütün öðretmen ve öðrenci velilerimizi kutluyorum" þeklindekonuþtu.