Orda yapýlan inþaat sanýrým sanayiye giderken altýndan geçtiðimiz tren yolu köprüsü. Vay be, amma tuhafmýþ böyle fotoðrafýný görmek.
Orda yapýlan inþaat sanýrým sanayiye giderken altýndan geçtiðimiz tren yolu köprüsü. Vay be, amma tuhafmýþ böyle fotoðrafýný görmek.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:15 ) deðiþtirilmiþtir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
ABÝ SAHA CAMÝ HANGÝ TARÝHTE YAPILDI ACABA?
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Çok Güzel Geçmiþ Resimleri de Görmemize Yardýmcý Oldunuz. Doðrusu Hayranlýk Ýçinde Kaldým Çok Harika Resimler var. Bunlarý Bize Gösterdiðiniz Ýçin Çok Teþekkür Ederim. EYWALLAH
Abiler, neyin ne olduðunu sanýrým en iyi þekilde resmin çekildiði yere çýkarak bulabiliriz. Ben Nizip’te olsam, hiç çekinmez çýkardým minareye. Eðer çekilen minare tam olarak belirlendi ise gerekeni Nizip’e gelince yaparým..
bireysel emekli, sadece üye...
Arkadaþlar, resimde bir yanlýþlýk olduðu kanatindeyim bu resim Nizibe benzemiyor.Baþka yerle Nizibi karýþtýrdýklarý kanatindeyim.Zira resmin soluna doðru olan bölgede,yani iki caminin tam orta yerinden sola doðru bir çizgi çekerseniz þimdiki sayýnlarýn sabun fabrikasýnýn bulunduðu yer ile hamam cami arasýnda þu an bile olan bir yükselti,bir tepelik resimde yok bu sebeple ben biraz teredüt ettim.selamlar
Fotoðraflarý bilgisayarda çeþitli programlarda yakýnlaþtýrarak inceledim ve iki fotoðrafýn da ayný yere ait olduðunu söyleyebilirim..
Geniþ alandan çekilen fotoðrafta çekim nereden yapýlmýþ, uçak mýdýr bilemiyorum ama o fotoðrafta kilise de yer aldýðý için, köprü de yer aldýðý için belli ki orasý Nizip. Diðer fotoðraftaki yapýlarý da detaylý incleeyince ayný olduðu görülebiliyor. Küçük fotoðrafta kilise kadrajýn dýþýnda kalmýþ. .
Emin olduðumtek þey, bu iki fotoðrafýn ayný yere ait olduðu..
Resmin 150 dpi'lýk ilk taramasýný aþaðýdaki linke upload ettim. Oradan bakabilirsiniz. Hala net deðil diyorsanýz daha yukarý bir çözünürlükte taratayým..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:17 ) deðiþtirilmiþtir.
bireysel emekli, sadece üye...
KESÝNKARARIMDAN ÖNCEKÝ TESBÝTLERÝM....
1- Bu resimdeki Nizip’in görüntüsünü, yaþý 80’in üzerinde ve Nizip’in yerlisi 9 muhtereme gösterdim; ortak kanaatleri; .
a-) Resim 1945’lerden öncesine ait olabilir. Çünkü, o tarih de geçerli olmak üzre, Nizip’te (carþý camiinin ýþýklandýrma kubbesini de mekan kubbesi addedersek) iki kubbeli camimizin olduðu; birincisi MULLA AHMET CAMÝÝ, ikincisi de ÇARÞI CAMÝÝ... .
b-) Resimdeolmasý gerekenSAHA MAHALLESÝ’nin ve UZUN ÇARÞI’nýn görüntüsünde, Nizip’e özgü yapý sitilinin, yani o tarihlerde var olan Þekerci Fevzi’nin, Fayýz Hocanýn Kahvesi’nin, Yaprak Sadinin Evi’nin, Faik Efendinin evi’nin, Hacý Ýsmail Efendinin evi’nin (Köþklü ve çatýsý teneke kaplý), Cuma Tiryaki’nin evi, vs. vs. Ve de resmin en uç noktasýnda olmasý (gözükmesi) gereken yerde Kasaphane ve Sebze Hali yok, kanaatine varýlmýþtýr..
c-) Fotoðraf Leylek Camiinden ya da uçaktanve bu kadar geniþ bir açý ile çekilmiþ ise Nizip’in ilk yerleþim biriminin kesin olduðu TEPE MAHALLESÝ nerede?.
2- Nizip’e özgü yapýlarda kemerli giriþ kapýlarý tektir. Pencere ya da taðalar ise camlý ve korkulukludur. Kapý büyülüðündeki pencere ve tagalar þüphe uyandýrmaktadýr!...
3- Resmin perspetifine orantýladýðýnýz zaman, sol üst köþedeki cami (Selimiye Camii gibi) devasa olmasý gerekir. Oysa tek kubbeli camimiz MULLA AHMET CAMÝÝ küçük yüz ölçümlü bir camidir ve üstelik evden dönüþtürme olduðundan batý yönünün çok azý hariç evlerle çevrili bir alandadýr..
Nizip’in yerlisi dokuz muhterem yaþlýmýzýn resimden görüp yaptýklarý tesbitler bunlar. Resmi göstermem gereken üç-beþ kiþi daha var; onlarýn da görüþlerini aldýktan sonra, ben de kendi kanaatimi söyleyeceðim..
Konuyu gündeme taþýyana da, bu konuda görüþlerini açýklayanlara da teþekkür eder, sevgi ve saygýlarýmý sunarým..
.
.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:24 ) deðiþtirilmiþtir.
cehalet insaný çirkinleþtirir. suskunlugum asaletimdendir .
her söze cevabým var ama bir söze bakarým sözmü
diye birde söyleyene bakarým adammý diyehttp://www.nizip.com/signaturepics/sigpic2750_5.gif
burdaki evlerin tümü çatýlý.
.
Osman Demir Istanbul
iyikine bir leylek camimiz varmýþ...zaten admin namazlarýný orda kýlýyor..minare kapýsý 24 saat açýk galiba)))).
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:21 ) deðiþtirilmiþtir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Sevgili oktay kardeþimiz attýðý resimdeki Þýhlar camisi olmasýn ?Selamlar.
Resim 1 ve 2’ nin Þýhlar camisinden çekildiði kesin gibi...
REsim 3 ve 4 ise Leylek Camisinden çekildi.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254