"Esnaf Zamaný SODES'le Yakalýyor-2" projesi eðitimlerinebaþladý. Nizip Madeni Sanatkârlar Odasý Baþkaný Hüseyin Kök, eðitimlerine devameden kursiyerleri ziyaret etti.
Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðü adýna Müdür Baþ YardýmcýsýSüleyman Akpek, Ýþ hacminin daralmamasý için esnaflarýn, geliþen teknolojiye vetekniðe ayak uydurmak zorunda olduklarýný söyledi.
Ýlk projeye olan yoðun talep ve olumlu sonuçlarýn projenindevam etmesinin ne kadar önemli olduðunun bir göstergesi olduðunu vurgulayanSüleyman Akpek, konuþmasýnda þunlarý söyledi.
"Bu proje ile çalýþan iþ gücümüzün istihdam edilebilirliðiniarttýracaðýz, onlarý nitelikli iþgücü haline getireceðiz. Arttýrýlan meslekibilgi ve becerileri, teknolojiye uygun cihazlarýn kullanýmý sayesinde kendiiþini kurmak isteyenlere rehberlik yapýlacak, kolaylýk saðlanacaktýr.
Proje ortaklarýmýzla beraber üye esnafýmýz; Motorlu AraçlarTamirciliði, Metal Ýþleri, Mobilya ve Büro Mobilya, Talaþlý Ýmalat, Ýnþaatalanlarýnda faaliyet göstermektedir. Proje eðitimleri Nizip Mesleki Eðitim Merkezi'nin atölyelerindeverilecek.
Proje kapsamýnda ilçemizde bu zamana kadar hiç düzenlenmemiþolan aðýr ve tehlikeli iþler eðitimi verilecektir" dedi.
Esnafýn ihtiyaçlarý nedeniyle planlanan mesleki eðitimkurslarýnýn ise; "Büro Mobilya Döþemeciliði (Bayanlara), Bilgisayarlý Mobilya Tasarýmý, Bilgisayarlý Makine ÇizimTasarýmý, Argon Kaynakçýlýðý, Gaz altý Kaynakçýlýðý, Bina Yalýtým Sistemleri, IsýlÝþlemciliði, CNC Operatörlüðü, Doðalgaz Tesisatçýlýðý, Otomotiv Diagnostiði vetest operatörlüðü ve Aðýr ve Tehlikeli Ýþler Eðitimi olduðunu ifade eden Akpek;halen, proje kapsamýnda Doðalgaz tesisatçýlýðý, Otomotiv Diagnostiði ve testoperatörlüðü ve Bilgisayarlý Mobilya Tasarýmý kurslarý devam ediyor.
Kurslardan tüm esnafýmýz ve çalýþanlarý faydalanabilir.Kurslar Mesleki Eðitim Merkezi tarafýndan vermektedir. Kursiyerleremeslekleriyle ilgili güncel teknolojik bilgiler verilerek zamaný yakalamalarýamaçlanýyor. Bunun yaný sýra kursiyerlere harçlýk ödemesi de yapýlýyor" diyekonuþtu.
![]()