![]()
Küçülen Osmanlý Ýmparatorluðu'nun, tükeniþini hazýrlayan 1912-13 Balkan Savaþlarý'nýn üzerinden bir asýr geçti. Bu kanlý savaþ sýrasýnda on binlerce asker yaþamýný yitirirken, Balkanlar'da yerleþik olarak yaþayan 600 bin Müslüman da, büyük acýlar çekip, katliamlara uðrayarak Anadolu'ya göç etmek zorunda kaldý.
![]()
Bu savaþ sýrasýnda yaþanan trajedi, NTV Tarih dergisinin son sayýsýnda, bugüne kadar yayýnlanmamýþ Tunca Örses'in koleksiyonundaki fotoðraf kareleriyle gün yüzüne çýktý.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
![]()
Rum ve Bulgar çetelerin bastýklarý Türk köyleri ve kasabalarý birbiri ardýna yaðmalanmýþ, Müslüman halk türlü tacize maruz kalmýþtý. Basýlan köylerde halk silahlý çetecilerin zoruyla meydana toplanýyor, deðerli mallar birkaç saat içinde yaðma edildikten sonra kadýnlara ve kýzlara akla gelmedik ahlaksýzlýklar yapýlýyordu. Köylülere gözdaðý vermek ve baskýnýn dehþetini dilden dile yaymak için gösteri gibi idam törenleri düzenlenip, köylülerden rastgele seçilenler köy meydanýnda ya kurþuna diziliyor, yahut asýlarak idam ediliyordu.
![]()
Çetecilerin öldürmeye karar verdikleri köylüler, köy meydanýna getiriliyor. Belki son arzularý soruluyor, iki rekat namaz kýlmak istediklerini söyleyince abdest almalarýna ve namaz kýlmalarýna izin veriliyor. Ardýndan halkýn gözleri önünde üst üste konmuþ eðreti tahta sandýklarýn üstüne güçlükle çýkarýlarak aðacýn dallarýnda sallandýrýlarak infaz ediliyordu. Bu, 1910'larýn Balkan köylerinde ve kasabalarýnda alýþýldýk bir manzaraydý.
AHA BU BÝLGÝLER TÜRKÝYEDEKÝ SOVYET SEVDALILARINA KAPAK OLSUN
![]()
Masis Kürkçügil imzasýyla dosya içerisinde yer alan yazýya göre Troçki, Bulgarlarýn yaralý ve tutsak Türklere yaptýklarý eziyetleri anlatan yazýlar kaleme aldý. Bu yazýlarý, Rusya'da büyük tepkilere yol açmýþtý.
![]()
Troçki'nin kullandýðý "Antid Oto" müstear isminin ardýnda bir Avusturya-Macaristan ajaný bulduklarýný sanan hükümet gazeteleri, Bulgarlarýn yaptýklarý "canavarlýklarýn" anýlmamasý yönündeki komplonun boþa çýkarýlmasý karþýsýnda zorda kalmýþlardý.
Kendi kanlarýnda boðulsunlar!..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
ilahi Adalet olduðu Sürece. Kimse Kendi Gölgesinden bile kaçamadýðý Gibi ilahi adalet tende Kaçamaz.
Rabbim Haklarýndan gelir elbet.
Buda Benden Bir Teori
"Ýnsan Oðlu Ne olduðu Gibidir, Nede Göründüðü Gibidir."
"Ýnsan Oðlu Zaman Gibidir Zaman.!!!"
Çok iþkence çekti bu millet ama ben hep yöneticileri suçluyorum, her zaman Türk toplumunda bir sýnýf ayrýmcýlýðý olmuþtur hala da var, halk hep ölür ama bunlar koltuklarýnda keyif yaparlar, en son vali ile komutan meselesinde olduðu gibi, sanki halk çocuklarýný ölsün diye yetiþtiriyor, burada da aynýsý olmuþ bence.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE