Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, 12 yýllýk kademelizorunlu eðitim sisteminin uygulamasý Nizip'te bir probleme neden olmadýðýnýsöyledi.
Yeni eðitim öðretim yýlýný deðerlendiren Ýlçe Milli EðitimMüdürü Cengiz Gündeþ, 2012-2013 EðitimÖðretim yýlýna ilçemizde 78 ilkokulu, 38 ortaokul ve 17 lisede eðitim öðretimebaþlamýþ durumdayýz. Þuanda 12 yýllýk kademeli zorunlu eðitim sistemininuygulamasý Nizip'te bir probleme neden olmadýðýný ifade etti.
Çok saðlýklý bir þekilde yeni eðitim öðretim yýlýnabaþladýklarýný belirten Gündeþ þunlarý kaydetti:
''Bununla birlikte Bakanlýk tarafýndan atamalarý yapýlanöðretmenler içerisinde 140 öðretmen Nizip ilçesinde göreve baþladýlar genelolarak Nizip ilçesinde eðitim öðretim açýsýndan hiç sýkýntý görülmüyor. AyrýcaNizip yen, eðitim öðretim sisteminde 5 ve 9'uncu sýnýflar için seçmeli derslerkonuldu bu dersler için biz velilerimizin öðrencileri ile birlikte seçtikleriderslerin programlarýný yaparak uygulamaya baþladýk. Bu çalýþmalarýmýzýn yanýsýra ilçemiz genelinde Fýrat Mahallesinde 24 derslikli Mustafa Özkaya Ýlkokuluve ortaokulu ile Gevence Köyünde 12 derslikli ilkokulu yeni binalarýnda eðitimöðretime baþladý, ayrýca 16 derslikli Ticaret Meslek lisesi ile Nizip AnadoluSaðlýk Meslek liseleri de yeni binalarýnda eðitim öðretime baþlamýþtýr. Bizimþuanda inþaatý devam eden anaokulu ve TOKÝ tarfýndan yapýlan Kýz Meslek Lisesiinþaatlarý devam ediyor. Yapýlan bu çalýþmalar kapsamýnda her hangi birolumsuzluðun olmadýðý da görülüyor'' dedi.
![]()