Ak Parti GaziantepMilletvekili Mehmet Sarý, toplumun kalkýnmasý,refah seviyesinin yükselmesi, sosyal ve kültürel yönden geliþmesinin eðitim,öðretimle mümkün olacaðýný bildirdi.

Milletvekili Sarý, yaptýðý yazýlý açýklamada, eðitim veöðretimin küreselleþen dünyanýn deðiþim ve geliþim sürecine paralel hareketetmesi gerektiðini belirtti.

Bu amaçla okullara, her türlü altyapý ve fiziki donanýmýnsaðlanmaya çalýþýldýðýný belirten Sarý; "Bu öðretim yýlýna yeni bir sistemle(4+4+4 modeliyle) baþlamanýn heyecaný içindeyiz. Bu sistem AvrupaBirliði normlarýna uygun olarak tasarlanmýþ olup yeni bir çýðýr açacaðýnainancýmýz tamdýr. Bu yeni sistemle yetiþen öðrencilerimiz ezbercilikten uzakvatanýný, milletini seven, bilinçli, milli ve manevi deðerlerine baðlý,evrensel konularý takip eden, doðru düþünüp, saðlýklý karar veren bireylerolarak yetiþmesinin yaný sýra, geliþmiþ toplumlara da fark atmamýzýsaðlayacaktýr." dedi.

Sarý, tüm öðretmenlerin ve öðrencilerin yeni eðitim veöðretim yýlýný kutlayarak, baþarýlar diledi.