"Uyum programý" kapsamýnda Ýlkokul birinci sýnýf ve okul öncesi eðitimde, 4 binin üzerindeki öðrenci Nizip'te çeþitli okullarda ders baþý yaptý.
Aileleriyle birlikte okula gelen öðrencilerin ve ailelerinin heyecanlý olduklarý, bu sýrada ilk ders zilinin çalmasýnýn ardýndan sýnýfa giden bazý öðrencilerin de aðladýðý görüldü.
Sýnýf öðretmenleri, okula yeni baþlayan öðrencilere bir taraftan sýnýfý ve okulu tanýtýrken, diðer taraftan aðlayan çocuklarý sakinleþtirmeye çalýþtý.
Çocuklarýyla birlikte okula gelerek ayný sýrada oturan öðrenci velileri de çocuklarýnýn okula baþlamasýndan duyduklarý mutluluðu dile getirdi. Bazý velilerin heyecanlý olduðu gözlendi.
Seçmeli Ders Tarihi Belirlendi
Konu hakkýnda bir açýklama yapan Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, 12 yýllýk kademeli eðitim sistemine geçildiðini, Ýlk ve ortaokullular diye planlama yapýldýðýný ifade etti.
![]()
Ortaokullarýn 5'inci sýnýflarý, Ýmam Hatip Ortaokullarýndaki 5'inci sýnýflarý ve Liselerdeki 9'uncu sýnýflarýna seçmeli dersler konulduðunu hatýrlatan Gündeþ, þunlarý söyledi.
Seçmeli dersler ile ilgili Milli eðitim müdürlüðümüz ve bakanlýðýmýzýn sitesine bu derslerin videolarý konuldu. Vatandaþlarýmýz bu derslerin videolarýný izleyebilirler böylelikle velilerimiz ve öðrencilerimiz bu videolarla hangi dersleri seçeceklerine karar verebilirler. 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasýnda belirtilen okullardaki ilgili sýnýflardaki öðrencilerimiz okul müdürlüklerine baþvurarak kendilerine verilecek olan dilekçe ile birlikte seçmeli derslerini seçmiþ olmalarý gerekmektedir" dedi.
4 Bin 45 Öðrenci Derse Baþladý
![]()
Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, 2012- 2013 Eðitim-Öðretim Yýlý'na baþladýðýný söyledi. 66 ay ve üzeri olan 4 bin 45 öðrenci için 1 haftalýk uyum eðitiminin de beraberinde baþladýðýný ifade eden Milli Eðitim Müdürü Gündeþ, bir haftalýk süre içerisinde öðrencilerin okulu tanýyacaklarýný vurguladý. Gündeþ konuþmasýnda; "Basit alýþtýrma kurallarýyla 17 Eylül günü baþlayacak olan eðitim öðretim yýlýna öðrencilerimiz hazýr halde girmiþ olacaklardýr. Bu nedenle öðrencilerimizin okula uyumlarý saðlanmýþ olacaktýr. Böylelikle bu günden itibaren öðrencilerin ve velilerin heyecanlý olduklarýný görüyoruz. Ýlk gün olmasý nedeniyle çocuklarýn kendi ortamlarýndan çýkýp yeni bir ortama alýþýyor bu nedenle öðrencilerimiz aileleriyle geliyor" dedi. "Çocuklarý bizlere emanet ailelerimizin içi rahat olsun" diye konuþan, Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, yeni öðretim yýlýnýn hayýrlý olmasýný diledi.
![]()