Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Nizip ilçesindeki okullarýn pansiyonlarýnda kalan Suriyelilerin çadýr kentte sevk edilmelerinin ardýndan okullarda temizlik ve bakým onarým çalýþmasý baþlatýldý.Edinilen bilgiye göre ülkelerinde çýkan olaylardan kaçarak önce Türkiye'ye sýðýnan ve daha sonra Minibüslerle Hatay ilinden Nizip ilçesine getirilerek burada pansiyonu bulunan 4 ayrý okula yerleþtirilen 803 Suriyeli 15 gün kaldýklarý eðitim kurumlarýndan Karkamýþ ilçesinde yapýmý tamamlanan çadýr kentte sevk edilmelerinin ardýndan okullarda Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan görevlendirilen ekipler tarafýndan temizlik ve bakým onarým çalýþmasý baþlatýldý.

Konu ile ilgili açýklama yapan Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Suriyelilerin çadýr kentte sevk edilmesinin ardýndan kaldýklarý pansiyon ve okullarda temizlik ve bakým onarým çalýþmasý baþlattýklarýný söyledi.17 Eylül günü baþlayacak olan 2012-2013 eðitim öðretim yýlý nedeniyle okullarýn temiz ve düzenli bir þekilde yeni öðretim yýlýna hazýrlanmasý için çalýþmalarýn baþladýðýný belirten Gündeþ þunlarý kaydetti:''Bilindiði üzere 15 günlük bir zaman dilimi içerisinde ilçemizde bulunan ve pansiyonu olan 4 okulumuzu Suriye'den gelen misafirlere ayýrmýþtýk. Geçen hafta sonu itibariyle Suriyeli vatandaþlarýn kamplara sevk edilmelerinin ardýndan kaldýklarý okullar ile ilgili temizlik, boya, badana ve bakým onarým çalýþmasý gibi çalýþmalarýmýz baþlattýk ve tüm hýzýyla devam ediyor. Yapýlan bu çalýþmalarýn bu hafta sonu itibariyle son bulmasý üzerine Suriyelilerin kalmýþ olduðu 4 okulumuz da eðitim öðretime vaktinde ve zamanýnda eðitim öðretime hazýr hale getirilmiþ olacaktýr.

Ayrýca Nizip'teki Birecik Barajý yakýnýndaki 250 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan çadýr kentteki çalýþmalarýn süratle devem ettiði ve pazartesi günü itibariyle de alan üzerine Türk Kýzýlay'ý tarafýndan çadýr kurma iþleminin baþlayacaðý öðrenildi.