Ýlla o b.... bulanacaksýn yani.![]()
Ýlla o b.... bulanacaksýn yani.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
menes abim haksýzmý müslüm ammi...
ÖÐR. GÖR. TUNCAY ÇELÝK
GÜMÜÞHANE ÜNÝVERSÝTESÝ
ÝRFAN CAN KÖSE MYO
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
konu teravih degilmiydi
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Tekrar konuya dönecek olursak...Teravih terviha kelimesinin çoðuludur yani mola verme dinlenme manasýna gelir...Hz. Peygamberimiz s.a.v hiç teravih denilen namazý kýlmamýþtýr...Ne kur-an da ne hadiste teravih geçmez...Peygamberimiz s.a.v hz'ne gece namazý kýlmak farz idi....O her gece 8+3= 11 rekat namaz kýlardý. Ramazanda da son 10 gün camide itikafa girerdi...Camide namaz kýlarken bunuda sesli kýlardý....Bir ramazan yine itikafta gece namazý kýlarken camide bulunanlar peygamberimizi arkasýna saf tuttular Unutmadan þunuda belirtelim ki peygamberimiz camide itikafta iken kendine hasýrdan bir yer yapar orada kalýr orada ibadet ederdi yani açýk alanda deðildi.1 gün camide bulunanlar saftuttular 2. gün biraz daha kalabalýk bir saf oluþtu 3. gün cami daha da kalabalýk olunca peygamberimiz bunu fark etti ve oturarak namaz kýldýlar....Daha sonra insanlar ramazanda yatsý namazýnýn arkasýndan namaz kýlmaya devam ettiler...Taa 2. halife Hz. Ömer r.a bir gün camiye ziyarete geldi ve baktýki insanlar yatsýdan sonra kimi tek baþýna kimi 3,4 kiþilik cemaatle saf olmuþ namaz kýlýyorlar..Kaab denilen sahabeye madem bu insanlar namaz kýlýyor o zaman sen onlara imam ol cemaatle kýlsýnlar diyor...Sonrada gülerek ne güzel bid-ad oldu diyor....Ondan sonra þöyle diyor þimdi bu camide bulunmayan ve evinde uyuyanlar buradakilerden daha faziletli bir iþ yapýyorlar diyor...En azýndan bid-ad iþlemiyorlar diyor...Teravih diye adlandýrýlan aslýnda gece namazý olan bu namazý kýlan Allah bilir sevabýný alýr, hele hatimle kýlmak dahada güzeldir diye düþünüyorum fazladan namaz kýlmanýn kimseye bir zararý olmaz aksine sevabýný alýr...Bu yazdýklarýmdan kimse teravih kýlmasýn yada teravih kýlýnmaz manasý çýkarýlmasýn...Kýlanlarýnkini Allah celle celallühu kabul etsin...Ýnþaallah bu ramazan camiye teravihle namaza baþlayan kardeþlerimiz artýk beþ vakit olarak devam ederler.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (18.07.12 Saat 13:31 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýþte konu bu öze dönelim
Konu müslüm akpek tarafýndan (19.07.12 Saat 10:51 ) deðiþtirilmiþtir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Döndük,di haydi behreni göster![]()
Bi gün toplanýp, teravih kýlalým, þööle dünya gözyle![]()
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Allah kabul etsin.
Ben bu cemaatle namaz kýlamam.![]()
admin'den imam olmaz...hele hele jet imam heç olmaz..
oktay fatihayý doðru düzgün bilmez..oktaydan da müezzin olmaz.
hele hele jet müezzin heç olmaz...müslüm akpek ve vedat aktaþ
abdestsiz namaz kýlacaklarý için onlarýn namazý zaten kabul olunmaz..
Osman ilk gece gelir diðer geceler tüyer.benim zaten yerim yurdum
yok..en iyisi biz teravih deðil de yine iyi bi iftar organize edelim))
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net