Bugün þehrimizde oynatýlan Kadýnlýk Bizde Kalsýn adlý oyunu izlerken þok oldum. Bir sahnede þehitlikle sapýklýðýn ayný kefeye konmasýve oyunun baþýnda kadýnýn yaratýlýþýna bir göndermede bulunuldu. Burada Hz. Havva'nýn Hz. Adem'in kaburga kemiðinden yaratýlmasýyla alay ediliyor. Askerliðin boþ olduðu, saçmalýklarla dolu oduðu vurgulanmaya çalýþýldý. Kadýnlar Günü ile askerliðin ne alakasý var þimdi. Kadýnlara askerlik zorunlu mu ki?Bunun dýþýnda oyun Dünya Kadýnlar Gününe ithafen oynanýyor; fakat argo söylemler, kadýnlarý rencide eden sözler bulunmasýndan dolayý oyunun maksadýný aþtýðýný düþünüyorum. Daha da üzücü olaný bunu Atatürkçü Düþünce Derneðinin organize etmesi. Bazý sahnelerde Türkiye'de kadýnlar ikinci sýnýf vatandaþmýþ gibi gösterildi. Halbuki dünyada kadýnlarýn seçme seçilme gibi haklarýný ilk defa kanunla güvence altýna alan bir ülkedir Türkiye. Ve bunu da gerçekleþtiren Ulu Önder Atatürk'tür. Oyunun günün anlam ve önemine uygun olmadýðýný düþünüyorum. Kadýnlarýn seçme ve seçilme haklarýný güvence altýna alan Ulu Önder Atatürk'ün adýný taþýyan bir derneðin bunu yapmasý........