Benim okuduðum bir kitapta bu savaþýn Orul civarýnda, Mýzar geçidinde yapýldýðý yazýyordu. Bahsi geçen yerleri bilmiyorum.Tam metnini yazarým sonra.
Benim okuduðum bir kitapta bu savaþýn Orul civarýnda, Mýzar geçidinde yapýldýðý yazýyordu. Bahsi geçen yerleri bilmiyorum.Tam metnini yazarým sonra.
bireysel emekli, sadece üye...
Nizip Tarihi kitabýnda da iþlenmiþ bu konu....
Nizip savaþý.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Hafýz paþa isminin nereden geldiði konusunda siteleri gezdim.edindiðim bilgi aþaðýya çýkardým.
Bu general moltke Osmanlý ordusunda 4 yýl süre ile görev yapmýþ . bunun sadece 28 ayýný istanbulda geçirmiþdir. Diðer zamanlarý çoðunu anadoluda geçirmiþ. 1838 yýlýnda Prusyalý istihkam Yüzbaþýsý von mühlbach ile birlikte danýþman olarak Tarsus ordusu komutaný Çerkez Hafýz Mehmet paþanýn yanýna gönderildiler. Bu iki Subay Kürtlerle yapýlan savaþda ve 24 haziran 1839'da Mýsýrlý Ýbrahim Paþa ile yapýlan Nizip Savaþýna katýlmýþlardýr.
Þimdi Hafýz Paþa mahallesinin isminin nereden geldiði konusunda biraz fikir oluþmuþtur bence. Birde Nizip savaþý ile bilgi toplamaya baþladým. elime yeni bilgiler geçtikce sizlerle paylaþacam..
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (03.08.07 Saat 11:22 ) deðiþtirilmiþtir.
diðer görüþlerde kürtlerle yapýlan savaþlardan bahsedilmiþdi. buradada bahsedildiðinden konularýn hepsinin gerçeklik payý var bence.
.
hocam bizim büyüklerimizin dediðine göre Nizip savaþý orul suyunun yaný nizibe doðru þimdiki mýzar a baðlý TAP mevkiinde olmuþ bilginize
YAV ABÝLER SADECE BU NÝZÝP SAVAÞINI SÖYLÜYORSUNUZ.NÝZÝPTEKÝ TARÝHÝ ESERLER VE TARÝH HAKKINDA KONUÞMUYORSUNUZ.HANÝ LEYLEK CAMÝÝ,HANÝ TAÞ KÖPRÜ?KARDEÞÝM BÝRAZ DA BUNLARI ARAÞTIRIN.RÝCA EDÝYORUM HEPÝNÝZE.
Ahmet yaprak arkadaþým istediðin sorularýn cevabýný bu linkten bulabilirsin..
http://www.Nizip.com/forum_topic.asp?TOPIC_ID=3621&FORUM_ID=70&CAT_ID=10&Forum_Title=2%2E5%2ENizipden+Fotograflar&Topic_Title=Nizip+ve+Niziplilerin+Eserleri&whichpage=1&tmp=1#pid37562.
SAVAÞ OLMUÞ BÝTMÝÞ ARTIK TEKNOLOJÝ ÝLE SAVAÞALIM.
Acaba resim yeni bir resim midir, yoksa eski mi? Bu konuda yorumlarýnýzý bekliyorum.
bireysel emekli, sadece üye...
resimgen pek anlamam ama Nizip savaþýbildigim kadarýyla tarihinj enkanlý savaþlarýndan biriimiþbirçok uygarlýga baþkentlik yapmýþolanþehirlerþimdi nizibin nahiyesi karkamýþ belkýs gibi bizler Nizip lilerolarak ilçemizhakýndaki bilgileri herkesle paylaþalým sizin yaptýgýnýz gibi teþekürler
resimden anlamam fakat ilçemizhakýndaki buresim için teþekürler
kardeþ bu resim Nizipte olan savaþýmý anlatýyor.yoksa rastgele bir resim mi.yani bu resmi ne amaçla koydun yada kaynaðý ne .
tarihimizi hatýrlattýðýn için saol güzel paylaþým keþke Nizip savaþýndan görüntü ve resim paylaþýmýnda bulunulsa o zaman Nizip hangi þartlar altýnda bu dereceye kadar geliþmiþ daha iyi anlardýk
( GEÇMÝÞÝNÝ UNUTAN BÝR MÝLLET GELECEÐÝNÝ AYDINLATAMAZ)
Konu telefoncu fevzi tarafýndan (09.07.07 Saat 05:49 ) deðiþtirilmiþtir.