Nizip çarþý camiinde kuran kursu tüm hýzýyla devam ediyor.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=38Ex-TaaMCQ"]Nizip Çarşб Camii - YouTube[/ame]
Nizip çarþý camiinde kuran kursu tüm hýzýyla devam ediyor.
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=38Ex-TaaMCQ"]Nizip Çarşб Camii - YouTube[/ame]
Çok güzel bir çalýþma..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Bu çok güzel bir çalýþma elbette, ama çocuklara anlamadýklarý bir dilden kur-aný sürekli tekrar ettirmek sadece onlara sevap kazandýrýr.Kur-an-ý okumaktan kasýt onu anladýðý dilden de okumak ve anlamaya çalýþmaktýr, inþaallah bu ikisi beraber olursa ki yüce Allah c.c istediði budur çok daha güzel olur.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Deðerli kardeþlerim öncelikle yorumlarýnýz için teþekkür ediyorum.Takdir edersiniz ki,eðitim sistemimizden kaynaklanan zorluklar var.Hiç arapça bilmeyen bir çocuða sýfýrdan bu ilmi öðretmek yýllar alacaktýr.kaldýki biz hafta sonlarýný da çýkarýrsanýz yaklaþýk 35,40 gün bu evlatlarýmýza kuran alfabesini öðretmeye çalýþyoruz.ve genellikle de gelen öðrencilerimizin %90 ý kuraný kerime giriþ yapýyor.Derken okullar açýlýyor öðrenci sonraki yýl camiye öðrendiklerini sýfýrlamýþ vaziyette geliyor zira aile bir kez olsun evladým kuranýný okudun mu demiyor? Malesef manevi deðerlerimize fazlaca kýymet vermediðimiz kanaatindeyim.mevlam yardýmcýmýz olsun inþallah.
Hocam Allah c.c yar ve yardýmcýnýz olsun...Sizlerin üstün gayret elbete takdire þayan...Sizde size verilen eðitimi veriyorsunuz...Ýnsanlar, aman çocuklarýmýz kur-an'ý arapçasýndan öðrensinde biz öldüðümüzde hiç olmassa bize bir hatim göndeririler diye kurslara gönderiyor ...Öncelikle kur-an'ý ölü kitabý olmaktan kurtarmak lazým...Kur-aný anladýðýmýz dilde okumassak onu hayat nizamý olarak hayatýmýza geçirmessek, onu baþucu kitabý yapmassak Allah'ý hayatýmýzda 1. sýraya koymassak zannýmca kur-aný'ý yüzünden çocuklara okutmak onlara yetmeyecektir...Elbette oda lazým...Ýnþaallah sizin gibi hocalarýmýzýn sayesinde bu dediklerim de olacaktýr...Ben sadece acizene fikrimi söyledim, lütfen hakkýnýzý helal edin.Allah yar ve yardýmcýnýz olsun...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.