Mehdi ANLAROÐLUmehdi@anlaroglu.com
• KAVSARA’NIN FISTIK EVÝ
Tek tek özelliklerini saysak yazý makale olmaktan ziyade ansiklopedik bilgiler içeren bir doküman olur.
O sebeple saðlýða ne kadar faydasý var ilgilenen kiþiler internetten bakabilirler. (Zira adý var olan kendi olmayan kurumlar tanýtamýyorlar!)
Biz sadece Allah’ýn mucizelerinden diyebiliriz.
Dün, bir vesileyle çok eskiden beri sevdiðim, saydýðým vefalý dostlarýmdan ve Aðabeyi sýfatýna layýk Tayfun Aygýn’ýn yanýna gittim.
Eskiden yeniden, sohbet ettik.
Ticaret Odasý’ndan girdik, siyasetten çýktýk.
Sohbet sýrasýnda masasýnýn üzerinde fýstýk krokan gördüm. Antep sevdalýsý olarak ilgimi çekti. Nereden aldýðýný sordum.
Mehmet Kavsara adýnda bir dostu varmýþ o deneme üretimindeymiþ test için getirmiþ. Bizim gibi gelen misafirlere ikram ederek düþüncelerini soruyormuþ.‘Tadýna bak’ dedi. Birlikte yedik. ‘Çok güzel bir ürün’ dedim. Güldü ve ‘Güzeldir’dedi.
‘Güneydoðubirlik Hepota adýnda sývý fýstýk ezmesi çýkarmýþtý son durumu nedir, bilmiyorum’ dedim. Meðer Mehmet Kavsara da çýkarýyormuþ fýstýðýn sývý ezmesini. Ve Tayfun Aygýn tadýnýn çok güzel olduðunu söyledi. Sözlerine itibar ederim ve de ettim. Zaten kalitesi ortada.
Mehmet Kavsara’yý sordum. Kimdir, ne iþ yapar diye?
Önce güldü gevrek gevrek.
‘Fýstýk tabiriyle çatlak’ diye baþladý söze, ‘Son birkaç yýldýr endüstriyel fýstýk konusunda oldukça iddialý çalýþmalara imza atýyor. Türkiye’nin en büyük çikolata üreticilerinin, dünyaca ünlü Bebek Badem Ezmecisi’nin ve Kahve Dünyasý adýndaki cafe zincirlerinin önemli iþ ortaklarýndan. Fýstýk Evi, Fýstýkella, Antep Fýstýk Krokan markalarý kendisinin. Yakýn gelecekte sabah kahvaltýsýnda bildiðimiz fýndýk ezmesi þokella yerine fýstýk ezmesi Fýstýkella’yý ekmeðe sürdürüp yedirecek çocuklara’ dedi.
Ýlk ürettiði ürünleri Tayfun Aygýn, Settar Konukoðlu, Yasin Yýldýrým ve Gürkan Tural’a tattýrýrmýþ meðer. Ticaret Odasý’nda Disiplin Kurulu üyesiymiþ. Ve, Oda’nýn tüm Meclis Üyelerine dýþ gezilere giderken yeni ürünlerini ikram eder, ürün hakkýnda müspet menfi görüþlerini sorarmýþ.
Fýstýkella’nýn test denemeleri bitmiþ, kalite ve gýda uygunluk sertifikalarý alýnmýþ, çok yakýnda seri üretimine baþlayacakmýþ.
En büyük arzularýndan birisi de Mehmetçiðin ekmeðine sabah kahvaltýsýnda Fýstýkella sürdürmekmiþ. Türk Silahlý Kuvvetleri ile görüþmeleri de sonuçlanmak üzere imiþ.
Düþünüyorum da, bu kadar güzel iþlere imza atmýþ ve inanýyorum yakýn zamanda farklý güzel projelere de imza atacak böyle Antep sevdalýsý bir insan neden Fýstýk konusunda sivil toplum kuruluþlarýnda ya da tanýtým guruplarýnýn baþýnda olmaz?
Keþke olsa. Ticarette bu kadar olmayana imza atan bu alanlarda olanlara neler katar Allah bilir?
Haa bir de, Ahmet adýnda bir oðlu varmýþ. Ne diyelim Allah Ahmet’e de Mehmet Kavsara’ya da hayýrlý uzun ömürler versin.
Son söz… Sayýn Kavsara þüphe etmiyorum ki fýstýk konusunda ciddi bilgi ve birikim içindedir. Kýsýr babalar gibi yapmasýn ve bilgilerini bir sonraki kuþaða yani Ahmet Kavsara’ya aktarsýn.
Bir Antep Sevdalýsý olarak bir Antep Sevdalýsýndan ricadýr.
Teþekkürler Sayýn Kavsara…
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »
Kaynak...