Nizip'in en eskiOkullarýndan olan Ali Alkan Ýlköðretim Okulu'ndan, 50 yýl önce mezun olanOrtaokul Mezunlarýný aðýrlayarak ev sahipliði yaptý.
1961 -62 Eðitim veÖðretim Yýlýnda Ortaokul olarak hizmet veren Kurumun 3/ A Sýnýfýndan mezun olanöðrenciler, 50 Yýl sonra yeniden buluþtu. Belediye eski Baþkanlarýndan ÖmerPekmez ve Nizip Belediyesinde bir dönem Fen Ýþleri Müdürü olarak görev yapanÖmer Çevikbaþ tarafýndan organize edilen program bugün Ali Alkan ÝlköðretimOkulu'nda gerçekleþtirildi.
1961 / 62 Eðitim veÖðretim Yýlýnda Ali Alkan Ortaokulu'ndan mezun olan 3 /A Sýnýfý öðrencilerisýnýflarýna giderek sýnýf yoklamasý yaptý.
Ömer Çevikbaþsevinç ve hüznünü bir arada yaþadýklarýný belirtti. Karþýlýklý olarak hasretgideren eski mezunlar yýllar sonra bir araya geldik. Bu bizim için çok önemlive gurur verici bir olaydýr. Bu gün yapýlan bu buluþma sayesinde 50 yýlöncesine giderek birlik ve beraberliðimizi yeniden pekiþtirdik.
Sýnýf baþkanýKubilay Oðuz ise, yokla sýrasýnda sýnýfta olup olmayanlarý kontrol ederekgelmeyenleri yok yazdý.
Duygunun veheyecanýn bir anda yaþandýðýný belirten Oðuz, bu gün burada olmak bizlerisevindirdi. 50 yýl öncesine yapmýþ olduðumuz yolculuðumuzda hafýzalarýmýzýyeniden canlandýrdýk dedi.
![]()