Türkiye de olduðu gibi ilçemizde de binlerce öðrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline girdi. Karne sonrasý yaþadýðý durumdan olumlu ya da olumsuz etkilenen öðrencilerin neler yapmasý gerektiði konusunda Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Rehber Öðretmeni ve Psikolojik Danýþman Sevinç Deler önemli açýklamalar yaptý.
2011-2012 Eðitim ve Öðretim Yýlý'nýn sona ermesiyle birlikte Nizip Ýlçe genelinde yaklaþýk 35 bin öðrencinin karne aldýðýný ifade eden Rehber Öðretmeni ve Psikolojik Danýþman Sevinç Deler konuþmalarýnda þunlarý söyledi. "Karne, sadece çocuðun deðil, ayný zamanda ailenin de karnesi sayýlmaktadýr. Çünkü baþarý aileden baþlar. Öðrenci, ailenin tutumundan, ilgisinden etkilenir. Öncelikle çocuðumuzun karnesinde düþük notlar, çocuðumuzun kiþiliðinin deðerlendirmesi olmalýdýr. Çocuðumuzun karnesi baþkalarýna karþý utanç ya da övünç kaynaðý olmamalýdýr. Kesinlikle çocuðumuzu baþkalarýyla kýyaslamamalýyýz. Bu tür tutumlar çocukta özgüven eksikliðine neden olur" dedi.
Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Rehber Öðretmeni ve Psikolojik Danýþman Sevinç Deler; "Karnesi iyi olan öðrenciler ders çalýþmayý býrakmamalýdýr, karnesinde zayýfý olan öðrenciler ise umutsuzluða kapýlmamalýdýr. Öðrencilerimiz bu tatili iyi deðerlendirsinler. ben bütün öðrencilerimize iyi tatiller diliyorum" dedi.
![]()