Nizip Ticaret Odasý Genel Sekreteri Serpil Gündoðdu, ÜlkemizdeÇevre Koruma, Çevresel Önlemler ve Düzenlemelere dair mevzuatlarýn her geçengün önem ve yaygýnlýk kazandýðýný belirtti.

2872 sayýlý ÇevreKanunu çerçevesinde yürürlüðü giren yönetmelik teblið ve genelgelerin, belirlibir prosese sahip her tür sanayi tesislerini üretim faaliyetlerini ve dolayýsýile bu faaliyet ve iþletme sahiplerini yükümlülük altýna soktuðunu vurgulayanGenel Sekreter Gündoðdu, konuþmalarýný þöyle sürdürdü.

"Sanayi kenti kimliðine sahip ilçemizde çok farklý nitelik,kapasite, içerik ve prosese sahip üretim tesisleri bulunmaktadýr. Bu tesisleriçin 2872 sayýlý Çevre Kanunu çerçevesinde yürürlüðe giren baþta ÇED Yönetmeliðive Çevre Kanununca alýnmasý gereken izin ve Lisanslar Yönetmeliði olmak üzerebirçok farklý yönetmelik çerçevesinde alýnmasý gereken izin Lisans görüþ ve beyanatabi uygulamalar mevcuttur. Ancak ilgili makamlar tarafýndan yapýlandenetlemelerde Sanayi ve üretim tesislerinin önemli bir kýsmý için bu izin vebeyan iþlemlerinin istenilen düzeyde gerçekleþtirilmediði, iþletme sahiplerininmevzuatlar konusunda yeterince bilgi sahibi olmadýðý tespit edilmiþtir" dedi.

Nizip Ticaret Odasý'na Kayýlý üyelerin zor durumadüþmemeleri ve konu hakkýnda geniþ bilgi sahibi olmalarý için 08 Haziran 2012Perþembe günü saat: 14.00'da Gaziantep Çevre ve Þehircilik Ýl Müdürlüðününyetkililerinin de katýldýðý bir eðitim programý düzenleneceðinin altýný çizenSerpil Gündoðdu, Nizip Ticaret Odasý'nda yapýlacak toplantýya oda üyelerinin katýlmalarýnýistedi.