Nizip Mehmet Akif Ersoy HalkEðitim Merkezi'nde Kaðýt, Poþet, Sabun ve bir çok atýk malzeme ile yapýlanelbiseler, kursiyerler tarafýndan büyük bir ustalýkla sergilendi.

Nizip Mehmet Akif Ersoy HalkEðitim Merkezi bünyesinde eðitim veren 40 usta öðretici küresel ýsýnma ve doðalortamlarýn korunmasýna dikkat çekmek amacýyla, öðrencileri ile birlikteyaklaþýk 2 ay süren bir çalýþmanýn sonunda geri dönüþümü olan gazete kaðýdý,naylon poþet, sabun, pet þiþe, folyo, kaþýk, tabak, bardak, balon, peçete veçiçeklerden oluþan atýk materyallerden elbise hazýrlayarak defile yaptýlar.

Nizip Halk Eðim MerkeziKonferans Salonunda düzenlenen ve aralarýnda AK Parti Gaziantep MilletvekiliMehmet Sarý'nýnda bulunduðu izleyiciler, defileyi büyük hayranlýkla izleyerekfarklý tasarlanan ve kursiyerler tarafýndan sergilenen elbiseleri ceptelefonlarýyla kaydettiler.

Defilenin oluþumunda büyükemek sarf edildiðini belirten Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkez MüdürüSuna Sertpolat, 2 ay süren bir çalýþmanýn ardýndan 40 öðretmenimiz titizlikleyapmýþ olduklarý çalýþma sonunda küresel ýsýnma ve doðal ortamlarýn korunmasýnadikkat çekmek amacýyla, atýk materyallerden oluþan elbise hazýrlayarak defileyaptýklarýný söyledi.

Sertpolat, þunlarý kaydetti:

''Bu defileyidüzenlememizdeki amacýmýz, Dünyada eþine az rastlanýr türde Gazete kaðýdý,poþet ve bir çok farklý ürün ile hazýrladýðýmýz elbiselerle çevre kirliliðiniazaltmak ve konuya dikkat çekmek içindir. Böylelikle defile izleyenlertarafýndan büyük alkýþ almasý bizim güzel iþler yaptýðýmýzýn en büyük kanýtýolmuþ ve bizim çalýþma azmimizi artýrmýþtýr.''

Ben baþta öðretmenlerimizolmak üzere defilede sahne alan öðrencilerimize teþekkür ediyorum dedi.

Defile programýna ÝlçeKaymakamý Yaþar Karadeniz, Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Ekrem Serin, ÝlçeMilli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, OkulMüdürleri ve çok sayýda davetli katýldý.