REKTÖR COÞKUN HÝZMETLERÝNÝ ANLATTI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/rektör30.05.2012.flv[/AME]
Kaynak...
REKTÖR COÞKUN HÝZMETLERÝNÝ ANLATTI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/rektör30.05.2012.flv[/AME]
Kaynak...
Cenani Konaðý Kültür Sanat Merkezi'nde basýn toplantýsýdüzenleyen Rektör Coþkun, þeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim þekliyleçalýþtýklarýný söyledi. Rektörlüðe adaylýðýný açýklayan 4 profesörden biri olanmevcut Rektör Coþkun,"Þeffaf ve hesap verebilir bir yönetiþim ilkesinedayalý olarak Üniversite anlayýþýmýzý; farklýlýklarýn birlikteliðindensinerji doðuran; aklýn ve etiðin en üst düzeyde kurumsallaþtýðý yerolan; hakikati arama temel felsefi düsturunu merkeze oturtan; nedüþüneceðini deðil düþünmeyi öðretmeyi esas alarak nitelikliinsan gücünü yetiþtirme görevinin yaný sýra; bilgi çaðýnýnve bilgiye sahip olmanýn güce sahip olma, muktedir olmademek olduðunun farkýndalýðýyla bilgiyi üretip, toplumlapaylaþan; eðitim, sosyal, teknik, sanayi, kültür, estetik ve tümalanlarda toplumun ileri gitmesinde etkin rol oynayan; steril veyalýtýlmýþ deðil, toplumla hemhal olan; bir motor güç, bir lokomotif olanüniversite vizyonuna kilitleyerek yola çýktýk. Bu hedef doðrultusundageçtiðimiz 4 yýlda daha da deðer kazanan Gaziantep Üniversitesiadý ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz baþta olmak üzere uluslararasý akademikplatformlarda hak ettiði yeri almada çok ciddi mesafe kaydetmiþtir" dedi.
![]()
Rektör Coþkun, yerleþke alanýndaki fiziki geliþmelere dedeðindi. Coþkun,"Son dört yýlda, 2012 yýlýnda bitecek projeler de dahilolmak üzere toplam inþa edilen kapalý alan 111 bin metrekaredir" diyekonuþtu. Döner sermaye yapýsýnda Türkiye'nin en iyisi olduklarýný sözlerineekleyen Rektör Coþkun, þunlarý söyledi: "Halen Türkiye'deüniversite hastaneleri içerisinde döner sermaye yapýsý en iyi olanlardanbiriyiz, hatta en iyisiyiz. Döner sermaye katký paylarýnýn dört yýldýr sonderece düzenli bir þekilde verilmektedir. Katký payý oranlarý açýsýndanbakýldýðýnda da Türkiye'deki üniversiteler arasýnda en yüksekdüzeyde veren kurumuz. Teknopark: bugün oldukça aktif, her alanda firmalarlaiþbirliði halinde olan Teknoparkýmýz da kabul edilen 7 milyon 200 bin 000Euro'luk IPA tarafýndan desteklenen nano teknoloji malzeme, elektromanyetiklaboratuarlarý içeren inþaat ve cihazlarýn teminine yönelik proje þuan itibariile baþlamýþtýr."
Yeni dönem için projelerinden bahseden Rektör Coþkun, þöyledevam etti: "GAÜN personeli olan her arkadaþýmýn deðerli ve önemli olduðugerçeðinden hareketle, tek tek öðretim elemanlarýnýn fikirlerini önemseyen vedikkate alan bir yönetim anlayýþýný benimsedik ve bundan sonraki yönetimfelsefemiz bu ilkeler doðrultusunda devam edecek olup, aksaklýklardan dersalarak daha çok ve belirgin þekilde uygulama alanýna koyacaðýz. Yönetimanlayýþýmýzýn bir gereði olarak Yüksek Ýstiþare Kurulu oluþturacaðýz. Bu kurultoplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin katýlýmýyla oluþturulacaktýr.
Daha özgür ve güvenli ortamda çok sesli demokratik veuzlaþma kültürünü beslemek, kendini ifade için fýrsat yaratmak üzereöngördüðümüz bu sistemin bütün detaylarý tamamlandý. Kuracaðýmýz'Multidisipliner Araþtýrma Merkezi' ile çeþitli disiplinlere mensup öðretimelemanlarýnýn ortak bilimsel çalýþmalar yapmalarýna imkan tanýnacak. 'BilimselYayýn Ofisi' kurulacak ve öðretim elemanlarýmýzýn yayýn yapma konusundakarþýlaþtýklarý problemler bu ofis aracýlýðýyla çözülecek. Bilimsel AraþtýrmaProjelerine bu zaman kadar olduðu gibi geniþ kaynak ayrýlacak ve GAÜN'de heröðretim üyesinin araþtýrma projeleri desteklenmeye devam edilecek. Çeþitlidevlet kurumlarý ve sivil kuruluþlarla iþbirliði yapýlarak, ortak projegeliþtirme ve uygulama çalýþmalarý yürütülecek.
Proje Koordinasyon Birimimiz bundan sonra da aktif birbiçimde çalýþmaya ve proje üretme noktasýnda öðretim elemanlarýna destek olmayadevam edecektir. Öðretim elemanlarýnýn yurtiçi, yurtdýþý sempozyum, kongre,konferans vb. bilimsel etkinliklere katýlýmý desteklenecek. Uluslararasýhakemli dergilerde yapýlan bilimsel yayýnlarýn ödüllendirilmesi içinsaðladýðýmýz destek devam edecek. Öðretim elemanlarýmýzýn yabancý dilöðrenmelerini ve geliþtirebilmelerini saðlamak amacýyla baþlattýðýmýz BritishCouncil ve Cambridge projelerimiz devam edecek ve daha fazla sayýda öðretimelemanýnýn bu imkânlardan istifade etmesi saðlanacak. Ýstanbul-Gaziantep veYurtdýþýndaki üniversitelerle üçayaklý ortak yüksek lisans ve doktoraprogramlarý baþlatacaðýz."
Video konferans yöntemiyle uzaktan eðitim derslerininverilmesini de planladýklarýný konuþmasýna ekleyen Coþkun,"Üniversitemizdebazý derslerin uydu baðlantýsý aracýlýðýyla, yurtdýþýnda bulunan öðretimüyeleri tarafýndan verilmesi planlanmaktadýr. Bu video konferans sistemi sayesindeöðrencilerin, sadece üniversite bünyesindeki deðil, binlerce kilometre uzaktakiakademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden de faydalanabilmesi saðlanacaktýr.Akademik ve idari personelimiz ile birlikte kentimiz çocuklarýna iliþkininþaatý baþlamýþ olan Kreþ, Anaokulu, Ýlköðretim, Ortaöðretim ve Liseünitelerini kapsayan projenin en kýsa sürede bitirilmesi, Cenani Konaðýnýnikinci etabý da en kýsa sürede tamamlanacak ve her türlü bilimsel, kültüreletkinlik için ikinci bir konak olacak. Eðitim anlayýþýmýzýn genel ifadesiolarak benimsediðimiz 6D Eðitim anlayýþý kapsamýnda 'Bilim, Kültür, Tarih veSanat Merkezi' ile eðitimde hayallerin ötesinde bir anlayýþ gerçekleþmiþolacaktýr. GAÜN Kariyer Merkezi ile öðrencilerimizin staj dahil kariyerlerineyönelik her türlü çalýþma daha da artýrýlacak. DPT tarafýndan projesi kabuledilen 'Gaziantep Üniversitesi Bilimsel-Teknolojik Araþtýrma ve UygulamaMerkezi' projesi kýsa sürede hayata geçirilecek."
Daha birçok proje kapsamýnda spor komplekslerininyapacaklarýný sözlerine ekleyen Rektör Coþkun, ortaöðretim çaðýndaki öðrencileriçin Çocuk Üniversitesi de kurmayý amaçladýklarýný söyledi.
![]()
nrtmedya.com