Hükümet ile memur sendikalarý arasýnda gerçekleþen toplusözleþmelerde, hükümet kanadýnýn memura teklif ettiði yüzde 3,5 oranýnda zamteklifi memurlarý kýzdýrdý. Hükümetin zam teklifini yeterli bulmayan memurlar,iþ býrakma eylemi yaparak ortaklaþa basýn açýklamasý düzenlediler.
Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü binasý önünde slogan atanEðitim-Sen'e baðlý üyeler, 1 günlük iþ býrakma eyleminin ardýndan bir basýnaçýklamasý yaptýlar.
![]()
KESK Þubeleri adýna bir konuþma yapan Eðitim -Sen Nizip BaþTemsilcisi Uður Tok, zam oranýný az bulduklarýný ifade ederek, "2012-1013 yýlýToplu Sözleþmesi görüþmeleri Kamu Ýþveren Heyeti ile Kamu GörevlileriSendikalarý Görevlileri arasýnda gerçekleþmiþ ve anlaþmazlýkla sonuçlanmýþtýr"dedi.
Nizip Baþ Temsilcisi Uður Tok; "Kamu görevlilerinin geneliniilgilendiren onlarca talebini görmezden gelen Kamu Ýþveren Heyeti,anlaþmazlýðýn, ilk toplu sözleþmede toplu sözleþme imzalanamamasýnýn teksorumlusudur. Sermayeye gelince kasanýn kapýsýný ardýna kadar açan hükümet,kamu görevlilerine verdiði deðeri ortaya koymuþtur. Maaþ zammý tekliflerini,2012 yýlýna iliþkin yüzde 10,26'lýk yeniden deðerleme oranýna dahi çýkarmayayanaþmayan hükümet, taban aylýða seyyanen zam, özel hizmet tazminatý ve ekgösterge artýþlarý, toplu sözleþme ikramiyesi, ek ödeme artýþ talepleri,harcýrah miktarý artýþlarý, fazla çalýþma ücretinin yükseltilmesi, ek ödemeninemekliliðe yansýtýlmasý, eþ ve çocuk yardýmý, yemek yardýmý, emeklilerin eþyardýmýndan yararlanmasý, 4/C'lilere 200 TL seyyanen zam yapýlmasý ve kadroyaalýnmasý baþta olmak üzere kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarcateklifimize karþý teklif sunmayý bile gereksiz görmüþtür." dedi.
Çeþitli sloganlar atan gruplar, daha sonra olaysýz þekildedaðýldý
Birecik Eðitim Sen Maaþ Zammýný Protesto Etti
Þanlýurfa'nýn Birecik ilçesinde yürüyüþ düzenleyerek, sloganatan Eðitim Bir Sen Birecik Ýlçe Temsilciliði, maaþ zammý teklifini protestoetti.
![]()
Birecik Hükümet Konaðý önünde baþlayan ve Atatürk Anýtý'nýn bulunduðualana kadar slogan atarak seslerini duyurmaya çalýþan Eðitim Sen Birecik Ýlçe Temsilciliðinebaðlý üyeler, Hükümetin verdiði zam teklifine farklý sloganlar ile cevapverdiler.
Atatürk Anýtý önünde basýn açýklamasý yapan Eðitim SenBirecik Temsilciliði Yürütme Kurulu Baþkaný Ömer Berk; "Toplu sözleþmemasasýnda ek ödeme maðduriyetimizin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diðertoplu sözleþme tekliflerimizin karþýlanmamasýný kabul edemiyoruz. Buduyarsýzlýðý protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, bir günlük iþbýrakma eylemi yapýyoruz." dedi.
![]()