[
Subutay, teþekkürler iyi yakalamýþsýn. Ama bence bu resim sanki çok daha eski gibi geldi bana , diðer arkadaþlar ne der acaba ?.
Not: Konuyu ana sayfaya taþýyýnca, resmi bir alta aldým. Admin.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:11 ) deðiþtirilmiþtir.
Subutay çok güzel bir resim..
þu evlerin güzelliðine bakarmýsýnýz, bence bu resim 1950-1960’lý yýllara ait.
sanki orada belli belirsiz elektrik direkleri var gibi oradan tahmin yürüttüm....
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Ben birkaç yeri iþaretlemeye çalýþtým, bakalým tahminlerim doðrumu. sizlerde büyüklerinize sorarak yer tespitinde bulunabilirsiniz. .
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:08 ) deðiþtirilmiþtir.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Bu resim Cumhuriyetin 50.Yýlý adlý Gazinatep yöresini tanýtýcý bir eseden alýnmýþtýr.Cumhuriyet 83 yaþýnda olduðuna göre 83-50=33.. yani 2006-33=1973..Yani bu kitap 1973 basýmýdýr.Ancak esere konulan resmin eski olma ihtimali yüksektir.Bence Pala Kardeþ haklý..Bu resim eski bir resim.Binalarýn genel bir görünüþüne baktýðýnýzda beton yapý gözükmüyor.Katlý gibi gözüken binalar ise yýðma taþ binalardan oluþuyor.Kasým kardeþimizin gördügü direkler ise muhtemelen fotograf parazitleridir.O günün koþullarýna göre bu resim yine iyi tab edilmiþ gözüküyor.Þehir düzenli bir yapýya sahip.Yani daðýnýk degil.Nizip'in düzenli þehir þekillenmesi 1945 yýllarýndan sonra baþlamýþtýr.1945 yýlýndan önceki görüntüler köy izlenimi veren ve binalar rasýnda oldukça boþluk alan olan görüntülerden oluþmaktadýr.Yine de Kasým'ýn tarih tahminine katýlýyorum..1945-1950 diyorum...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:09 ) deðiþtirilmiþtir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Resimin taranmasý sýrasýnda da düþük dpi söz konusu olabilir. Subutay, resmin görüntüsü orijinaline yakýnmý? daha yüksek dpi da taransa sonra 800*600 boyuta inse acaba görüntü netleþirmi ? bu konuda da ilgini bekliyorum...
Resimde Saha camisi görünmüyor, caminin yapým tarihini bilemiyorum ama Babamýn amcasý H.Mustafa AKPEK tarafýndan ya yaptýrýlmýþtý, ya da 1945 lerde Ýnönü’den satýn alýnýp Diyanete baðýþlanmýþtý. Yarýn aydýnlýða çýkarýrým Ýnþ...
Buna göre 1945 den de eski bir resim olmasý muhtemeldir ki resimde Saha camisi görünmüyor..
0342 5171254
Yav babanýza,atanýza rahmet inanýn bu resimleri görünce, hele birde üzerinde çalýþýlýp tam yeri belirlenince insan bir tuhaf oluyor..
Araþtýrma sonuçlarýný dört gözle bekliyoruz..
Admin Abi, kitaptaki resim bundan daha küçük.Ben daha ayrýntýlý olsun diye küçültmek istemedim.Çünkü tarandýktan sonra büyütme-küçültme yapýlýnca resmin kalitesi en iyi programda bile bozuluyor.Þu an yanýmda deðil ama size daha sonra orjinal taramayý yollarým. Orjinal taramanýn boyutu 800’ün üzerinde idi. Ben 210 kb altýna düþürmek için minimum küçültmeyi yaptým..
Ýlginize teþekkür ederim. Böyle güzel yorumlar gelince þevkim artýyor..
bireysel emekli, sadece üye...
Subutay, resmi yüksek dpi da tarat, yani 300 dpi üzeri olsa iyi olur. Kb yükselecektir, sonra büyüt ozaman biraz daha farkeder. Daha iyi olduðunu düþünürsen bana yolla eskisi ile yer deðiþtireyim. Ýnan seni de derslerinden alý koyuyoruz diye üzülüyorum ama hakkýný helal et kardeþ.
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:11 ) deðiþtirilmiþtir.
0342 5171254
ÝNANIN GÖZLERÝM DOLDU,.
ÞÝMDÝ BU RESÝMDEN ESER KALMADI.BÝZ TÜM YEÞÝL ALANLARI,BETON YIÐINI ETTÝK..
YAZIKLAR OLSUN GÜZELLÝÐÝ KATL EDENLERE.......
Az önce bir dostum beni uyardý ve bu resimden emin olamadýðýný, Özellikle Hamam camisiyle Çarþý camisinin arasýnýn çok açýk olduðunu söyledi. Ayrýca Çarþý camisinin minare yapýsý hakkýnda da tereddütleri var. Gerçi minare sonradan yapýldý veya yýkýlýnca sonradan yapýldý. Yine de hemþerilerimize yanlýþ bilgi vermeyelim. Resmi müsait zamanlarýmýzda tekrar incelemekte fayda var...
0342 5171254
BANADA ÞÜPHELÝ GELDÝ.ZÝRA RESÝM LEYLEK CAMÝNDEN ÇEKÝLDÝ ÝSE KÝ ÖYLE YAZILMIÞ.
BÝRÝNCÝSÝ LEYLEK,ÇARÞI VE HAMAM CAMÝNÝN YOLLARI BU KADAR DÜZ DEÐÝL.
ÝKÝNCÝSÝ SOL KISIMDA DÜZ OLMAKLA BÝRLÝKTE BÝR YÜKSELTÝ OLMASI LAZIM ,HALBUKÝ ORADA TAM TERSÝ BÝR EÐÝM VAR.
HANÝ SAYINLARIN FABRÝKASININ KIBLEYE KARÞI DURURSANIZ SOL TARFINDA BÜYÜK BÝT TEPELÝM VAR.AYRICA VE EN ÖNEMLÝSÝ.
KÝLÝSENÝN GÖRÜNTÜSÜNDEN ESER YOK.
YÝNE NÝZÝBÝN EVLERÝNÝN PENCERESÝ GENELLÝKLE GÜNEYE KARÞI BU ÞEKLÝYLE PEK YOKTUR. SELAMLAR.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
alýntý:
admin:
Ben birkaç yeri iþaretlemeye çalýþtým, bakalým tahminlerim doðrumu. sizlerde büyüklerinize sorarak yer tespitinde bulunabilirsiniz. .
http://www.resimload.com/141219/urT_Pm8_02.jpg[/IMG] .
iki resmi karþýlaþtýrýrsak benzer yerler görebiliyoruz bence, .
o zaman tarihler birbirine çok yakýn diyebilirmiyiz acaba...
Konu nizipli_mehmet tarafýndan (20.10.07 Saat 08:12 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
Haklýsýnýz, diðer arkadaþlarý bilemem ama benim gözümden kaçmýþtý. Herhalde fotoðrafda bunun için çekilmiþtir.
0342 5171254