Gaziantep Valiliði tarafýndan koordine edilen ve Devlet Planlama Teþkilatý tarafýndan SODES programý kapsamýnda desteklenen Nizip Kaymakamlýðý Köylere Hizmet Götürme Birliði Kültürel Zenginliðimiz "Zeugma" projesinin faaliyetlerine baþlandý.

Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz; "Proje kapsamýnda Fevkani Kilisesi içerisinde mozaik atölyesi, eðitim salonu, sergi alaný ve oturma alanlarý oluþturulacaktýr" dedi.

Kaymakam Karadeniz konuþmasýnda; "Proje bütçemiz: 73.000 TL olup bütçemiz %100 hibe olarak Devlet Planlama Teþkilatý tarafýndan SODES programý kapsamýnda desteklenecektir.

Proje kapsamýnda Fevkani Kilisesi içerisinde mozaik atölyesi oluþturularak, "Sanatsal Mozaik" kursu düzenlenecektir. Kurs için baþvurular 03.05.2012 - 10.05.2012 tarihleri arasýnda proje ortaðýmýz Nizip Engelliler Derneðine yapýlacaktýr" dedi.

Kaymakam Karadeniz, "Eðitimin süresi 4 ay'dýr. 8'i engelli olmak üzere toplam da 12 kursiyer eðitim alacaktýr. Eðitim sonunda Milli Eðitim onaylý sertifika verilecektir. Bununla beraber Kursiyerlere günlük 15 TL ödeme yapýlacaktýr" diye konuþtu.

Kursiyer Olabilmek Ýçin Gerekli Þartlar:

1 - ) 18-35 yaþ aralýðýnda olmak ( Bay ve Bayan)

2 - ) El becerisine sahip olmak

3 - ) Özel Yetenek Sýnavýnda baþarýlý olup, ilk 12 kursiyer arasýnda olmak

Özel Yetenek Sýnavý; Kurs Eðitmeni tarafýndan el becerilerine göre deðerlendirme þeklinde yapýlacaktýr.

Özel yetenek sýnavý: 11.05.2012 Cuma günü saat 9.00'da proje ortaðýmýz Nizip Engelliler Derneðinde yapýlacaktýr.