Toki çalýþmalarý için bir kamuoyu oluþturmak gerekiyor, fikirleriniz yetkililere iletilecek sizce Toki nereye yapýlmalý?
Evet
Hayýr
Toki çalýþmalarý için bir kamuoyu oluþturmak gerekiyor, fikirleriniz yetkililere iletilecek sizce Toki nereye yapýlmalý?
benim arazim yok.olanlar düþünsün.önceden alýnmýþ kelepir tarlalarýn yanýna yapýlmalý bence..)
Bu konudaki fikirleri bende merak ediyorum anketi oylayýn.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
þu tokiler de kapitalizmin en renkli oyunlarýndan...devlet konut için yardým ediyor sözde...birileri nemalanýyor birileri hayatlarýný borç ödemeye endeksliyor...iþsizliðe çare olacak yatýrýmlar yapmak yerine gelir seviyesi düþük oy potansiyeli büyük kitlelerin aðzýna bir parmak bal çalmak devletin iþine geliyor...bal kovanlarýný habutundan yutanlara deðinmiyorum bile...100 lerce aile ev sahibi oluyor aman ne güzel...hadi alkýþlayalým bu ilahi komedyayý...bu tokiler bence en merkezi yere yapýlsýn...kapitalizm anýtlarý olarak...köleleþtirilmiþ insanlarýn canlý canlý gömüldüðü anýt mezar vari yapýlar olarak ilerki nesillere aktaralým bu eserleri...insanlar kira öder gibi ev taksiti ödeyerek huzura refaha ermiyor...iþ kapýsý aç...karýnlarý bir doysun önce...nizipin tokiden daha öncelikli sorunlarý var bence...gencecik insanlar boþ boþ geziyor...70 mt lik çukuru kartonla kapatan memleketim insanýnýn eðitime ihtiyacý var...13-14 yaþýndaki kýz çocuklarýný 2mt zincir 10 bileziðe ****** çeken insanlarý tokiyle sosyalleþtiremez bu devlet...belediye yetersiz devlet yetersiz insanlar cahil insanlar aç ama olsun toki gelecek ve nizipde diðer bütün tokili yerler gibi refaha erecek...tokilerde gaflet uykusu bir baþka olsa gerek...
Handan bir geldin pir geldin, sonuna kadar katýlýyorum yazdýklarýna.
abi arada bir bakýyorum ne var ne yok diye bazen böyle tepemin tasý atýnca da yazýyorum...nizipin her adýmý bina olmuþ kalan fýstýklýkla zeytinlikle nizip ne yapacak...yazýk ediyor nizipliler kendilerine...devlet bu yapýlaþmaya sýnýr getireceðine teþvik ediyor...üzülüyorum...
ÖÐR. GÖR. TUNCAY ÇELÝK
GÜMÜÞHANE ÜNÝVERSÝTESÝ
ÝRFAN CAN KÖSE MYO
Peki sosyal alanlarýn yetersizliðine, harabe evlerde oturan yoksulllara, ömrü kira ödemekle geçipde ev sahibi olmasý imkansýz görünen çalýþanlara nasýl çözümler buluyorsunuz ? merak ediyorum.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Devlet devletliðini bilerek ihtiyaç sahiplerine bu evleri parasýz daðýtsýn yada maliyetine versin.
Yýllardýr her fýrsatta TOKÝ ve benzeri yapý felsefesine hep karþý çýktým.
Ataköy
Bahçeþehir
Ataþehir (semt)
Bu ve benzeri isimler hep toki ve benzeri kurumlar tarafýndan yapýlmýþtýr.
Bu semtlerin hiç birinde yoksulu býrakýn orta düzeyde geliri olanlar oturmamaktadýr.
Zenginler
Gayrý meþrü kazanç sahipleri
Emekli Yüksek bürokratlar tarafýndan
bu semtler ele geçirilmiþ ve yoksullarýn elinden iþgal edilmiþlerdir.
TOKÝ bir ihanet kültürüdür.
Müslümanlýðýn kullanýlmasý
Ýktidarýn gücünün haksýz yere kullanýlmasýdýr.
Site kültürü
Ýslama ters bir anlayýþtýr.
Fakirle zengin
çalýþanla
bürokrat
memurun
yani toplumun her kesiminin bir arada oturmadýðý
kimsenin kimseyi tanýmadýðý
Toplumun birbirine Yabancýlaþma þeklidir.
Ne yazýk ki her platform ve yerde desteklediðimiz bu iktidar zamanýnda daha çok ve acýmaz vahþi kapitalizm olarak fakirin üstünde balyoz gibi durmaktadýr.
Oysa biz bu iktidarý seçerken
Fakir ve zenginin ayný yerde oturduðu
herkesin birbirinin derdiyle alakadar olduðu
mahalle kültürünü yaygýnlaþtýrmasýný
çok katlý binalarý þehrin dýþýna taþýmasýný bekledik.
Ancak tam tersine site kültürü ve çok katlý bina ve alýþveriþ binalarýnýn þehrin çoðu zaman yeþil alanlarýný yok edecek þekilde yapýldýðýný görüyoruz.
Ýçimiz kan aðlayarak iktidar dur artýk bu Toki belasýndan vazgeç
demek zorundayýz.
Osman Demir Istanbul
Kentsel dönüþüm ile ilgili yasa çalýþmalarý devam ediyor.
Bu yasa bütün þehirler için devrim niteliðindedir.Nizip
için kentsel dönüþüm alanlarý oldukça fazla.köhne yapýlar
yýkýlacak yerine modern yapýlar gelecek.iþte TOKÝ o zamöan
devreye girer...
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
diyelim arkadaslar yazilar cok guzel deeeee icrat nerde %54 le gelen bir bir niziple kalsa iyi ulke gidiyoooo (imdat cigliklarini duyan yok) hala borazancilar borazanini otturuyor
Taþbaþ daðýna yapýlsa çok güzel ve havadar olur diye düþünüyorum